Приготувати духмяні ситні хачапурі можна всього за 15 хвилин.
Швидким рецептом поділилася фудблогерка Наталія Жук в Іnstagram.
"Це найсмачніші ліниві хачапурі на сковороді всього лиш за декілька хвилин, які я тільки їла. Обов'язково приготуйте", - радить кулінарка.
Хачапурі за 15 хвилин
Інгредієнти
300 мл. кефіру
1 яйце
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру
10 г. розпушувача
3 ст.л. рослинної олії
450 г. борошна
Для начинки:
350 г. сиру (сулугуні)
2-3 ст. л. кисломолочного сиру
1 яйце
Сіль за смаком
Як приготувати
У миску наливаємо кефір і до нього додаємо яйце, сіль, цукор, розпушувач і олію. Все добре перемішуємо. Всипаємо борошно. Замішуємо тісто, та залишаємо його на деякий час трохи відпочити.
А тим часом натираємо сир сулугуні. Також я завжди додаю трохи кисломолочного сиру. Вбиваємо одне яйце і солимо за смаком.
Все ретельно перемішуємо та ділимо на чотири частини і формуємо кульки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі будуть в захваті: як приготувати справжній мисливський шніцель
Тісто також ділимо на чотири частини. Таким чином у нас вийде чотири хачапурі.
Далі трохи розкатуємо його і всередину викладаємо сир. Защіплюємо та ще раз розкатуємо.
Викладаємо на розігріту суху сковороду і смажимо на маленькому вогні під закритою кришкою приблизно по 3-4 хвилини з кожної сторони.
Готові хачапурі добре змащуємо вершковим маслом.
Хачапурі по-аджарськи - одна з найпопулярніших грузинських страв. Але й українці її полюбляють.
Зовсім не обов'язково йти до кафе чи ресторану, щоб скуштувати цю смакоту. Хрустку і водночас соковиту та ситну випічку можна приготувати вдома.
Хачапурі можна приготувати на сковорідці і в духовці. Для швидкої випічки можна навіть використати лаваш.
Коментарі