середа, 17 квітня 2013 13:03

"Квітневий салат" роблять за 7 хвилин
5

Фото: Фото: Уляна Тимків

"Найпопулярніший квітневий салат можна приготувати за лічені хвилини. Поки вариться 3-4 яйця, мию і ріжу ведмежу цибульку, відому у народі, як черемша", - ділиться рецептом Олександр Палій.

"Я живу сам, тому для мене важливо, щоб страву можна було приготувати швидко, щоб це було смачно, і найголовніше – там мають бути вітаміни. Що у квітні може бути корисніше за черемшу? Сезонних фруктів не має, овочі ще парникові. А черемша якраз є згущенням корисних речовин", - пояснює чоловік.

"Насамперед черемша багата на вітамін С, який дуже необхідний людині навесні. Фітонциди, які мають антибактеріальну дію, є в черемші, а також в цибулі і часнику, - продовжує він. - Існує близько 20 рецептів салатів з черемшею. Я переважно використовую найпростіші. До нарізаної черемші додаю яйця і, якщо маю, трохи домашнього сиру. Ніколи не заправляю салати майонезом. Яка з них тоді користь? До черемші підійде оливкова олія, можна сметани додати, інколи роблю простий соус для заправки: натертий помідор, сік з лимону і кукурудзяна олія", - розповідає, перемішуючи вже готовий салат.

"Гляньте на годинник, приготування салату справді займає 7 хвилин: 5 хвилин варяться яйця, за цей час я ріжу черемшу і додаю сир, 2 хвилини йде на те, щоб нарізати яйця, заправити і перемішати салат", - завершує господар і сідає до столу.

Зараз ви читаєте новину «"Квітневий салат" роблять за 7 хвилин ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути