неділя, 24 січня 2016 08:47

Курячі крильця: легкі рецепти на будь-який смак

Доступна ціна, прекрасний смак, легкість приготування - все це робить курячі крильця одним з улюблених продуктів багатьох кулінарів. Приготувати їх нескладно - головне визначитися з соусом і приправами, які можуть кардинально міняти смак. За короткий час на вашому столі стоятимуть ароматні крильця із хрусткою скоринкою.

Автор: vk.com/recepteka
 

Курячі крильця, запечені в соєво-гірчичному соусі

Інгредієнти:

курячі крила - 700 г

по 2 ст.л. соєвого соусу, гірчиці і майонезу

часник - 2 зубчики

хмелі-сунелі - 1 ст. л.

Приготування:

Перемішати майонез з соєвим соусом, гірчицею, хмелі-сунелі і пропущеним через прес часником до однорідності.

Опустити в приготований маринад промиті і обсушені крила.

Поставити їх на 2 години в холодильник, після чого викласти на деко.

Запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Курячі крильця, запечені з гречкою

Інгредієнти:

сир твердий - 200 г

гречана крупа - 1 склянка

болгарський перець - 1 шт

крила курячі - 300 г

цибуля - 2 шт

морква - 1 шт

хмелі-сунелі та інші спеції - за смаком.

Приготування:

Промити гречку, нарізати овочі довільно, але не крупно.

Покласти в каструлю ці продукти, відварити до напівготовності гречку разом з овочами.

У мікрохвильовій печі в цей час проварити крила на повній потужності 10 хв.

Викласти у форму для запікання спочатку гречку з овочами, влити трохи води (тієї ж, в якій варилися).

Покласти зверху крила і запікати 30 хвилин в розігрітій до 190 градусів духовці.

Потім посипати сиром і запекти ще 5 хвилин до його розплавлення.

Курячі крильця, запечені в рукаві

Інгредієнти:

крила курячі - 1,5 кг

спеції та приправи - за смаком

Приготування:

Промити крила, обсушити і викласти в пакет для запікання.

Додати приправи і спеції за смаком. Закрити пакет кліпсою, струснути щоб приправи рівномірно розподілилися між крилами.

Зробити на пакеті кілька проколів. Чим їх буде більше, тим більше зарум'яняться крила, запекти в розігрітій до 200 градусів духовці.

Курячі крильця, запечені в пиві

Інгредієнти:

курячі крила - 500 г

світле пиво - 500 мл

каррі - 1 ч. л.

часник - 2 зубчики

мелений перець, сіль - по 1/2 ч. л.

Приготування:

Перемішати каррі, сіль, перець, пропущений через прес часник.

Холодною водою промити крила, обсушити, натерти спеціями. На годину залишити в холодильнику.

Далі замаринувані крила викласти у форму для запікання і залити пивом - воно має покрити їх на дві третини висоти.

Поставити крила в холодну духовку, запікати 50 хв, включивши нагрів 250 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Курячі крильця: легкі рецепти на будь-який смак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути