![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/673/673992_1_w_570.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/673/673992_2_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/673/673992_3_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/673/673992_4_a_135_100.jpg?v=0)
![](https://static.gazeta.ua/img/cache/gallery/673/673992_5_a_135_100.jpg?v=0)
Млинцевий торт з йогуртовим кремом - ніжний десерт, який можна швидко приготувати. І для цього не обовязково вмикати духовку. Цей банановий торт готується на сковороді. Ароматна горіхова глазур виділяє його з-поміж інших солодощів.
Інгредієнти:
Вершкове масло - 4 ст. л.
Великий банан - 1 шт
Молоко - 235 мл
Борошно - 95 г
Яйце - 4шт
Коричневий цукор - 2 ст. л.
Ванілін - ½ чайної ложки
Сіль - ¼ чайної ложки
Кориця - ½ чайної ложки
Мускатний горіх - ¼ чайної ложки
Начинка:
Вершковий сир - 225 г
Звичайний йогурт (грецький) - 345 г
Цукор - 65 г
Ванілін - ½ чайної ложки
Глазур:
Жирні вершки - 120 мл
Коричневий цукор - 50 г
Вершкове масло - 15 г
Волоські горіхи - 50 г
Ванілін - ½ чайної ложки
Сіль - за смаком
Приготування:
У блендері збити банан до стану пюре. Додати вершкове масло кімнатної температури, а потім і інші інгредієнти для млинців.
Збити усе до однорідної маси. Перелити рідке тісто в миску і накрити його харчовою плівкою. Поставити в холодильник на годину.
Охолоджене тісто ретельно перемішати. На гарячій сковороді обсмажити млинці з обох боків до золотистої скоринки.
Начинка: Вершковий сир збити, поступово додаючи йогурт, цукор і ванілін.
Покласти начинку між кожним млинцем. Кремом, що залишився помастити верх торта.
Для глазурі міксером збити вершки з коричневим цукром і маслом в каструлі. Довести суміш до кипіння.
Зменшити вогонь і варити 10 хвилин, періодично помішуючи. Додати ванілін, сіль і подрібнені горіхи.
Залити торт глазур'ю зверху.
Коментарі