четвер, 03 січня 2013 15:33

Котлети із пангасіуса за смаком нагадують курятину
5

Фото: Фото: Олена Дзік

Тернополянка Марія Рябченко, 40 років, готує вдома пангасіус в особливий спосіб. Робить із нього котлети.

"Відколи спробувала цей делікатес у гостях, мало не щодня його готую. Усім домашнім смакує – і чоловік, і діти в захопленні. Ці котлети можна подавати як самостійну страву або з гарніром. А найголовніше – смак настільки оригінальний, що навіть не одразу розумієш, з чого зроблена ця страва. За смаком нагадує курятину.", - говорить Марія Степанівна.

Жінка розморожує 0,5 кг філе пангасіуса. Відрізає білий жир. Рибу ріже на маленькі квадратики, менші за сантиметр.

Окремо маринує три великі цибулини. Для цього нарізає їх дрібними шматочками, що менші, то краще. Складає в миску. Солить і скроплює оцтом.

"Маринувати потрібно для того, щоб цибуля зм'якла і краще просмажилася. Бо інакше вона буде твердуватою у котлеті, це погіршить смак", - радить господиня.

Через 10 хвилин змішує рибу і цибулю. Щедро кладе майонезу, щоб страва не була суха. Добре розмішує і залишає в холодильнику на ніч.

Вранці  Марія додає до маси 2 яйця, 1-2 столові ложки картопляного крохмалю. Солить і перчить за смаком. Смажить, як звичайні оладки.

"Бажано смажити ці котлети на тефлоновій сковорідці, яка потребує мало олії. Інакше котлети будуть дуже жирні.  Оскільки у нас вдома жирних страв не люблять, я кожен шар котлет ще й перекладаю паперовим рушником", - ділиться секретами приготування Рябченко.

За її словами, така риба смакує не тільки з картоплею чи кашею, а й навіть з квашеною капустою чи маринованими огірками.

"Недавно ми складали святкове меню на Різдво, то мої домочадці в один голос заявили, що хочуть котлети із пангасіуса", - з усмішкою каже жінка.

 

Зараз ви читаєте новину «Котлети із пангасіуса за смаком нагадують курятину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути