Макарони - страва, яка для багатьох господинь є порятунком на кухні, поки немає ні часу, ні бажання готувати щось складне. Вони можуть догодити кожному, і тим, хто не хоче морочитися і шукає швидкі шляхи приготування обіду або вечері, і тим, хто хоче знайти ексклюзивний рецепт. Поєднувати їх можна майже з будь-якими продуктами.
Макарони по-флотськи
Інгредієнти:
м'ясний фарш - 500 г
макарони - 400 г
цибуля - 1 шт.
олія - за смаком
сіль, перець - за смаком
Приготування:
Відварити макарони до готовності в підсоленій воді.
Дрібно нарізати цибулю. Розігріти сковороду з олією, викласти м'ясний фарш. Можна додати трохи киплячої води.
Коли м'ясо почне підрум'янюватися, додати нарізану цибулю.
Посолити і поперчити. Тушити до м'якості цибулі.
Додати макарони, добре перемішати.
За хвилину до готовності додати нарізану петрушку.
Паста з брокколі
Інгредієнти:
паста - 200 г
брокколі - 250 г
оливкова олія - 3 ст.л.
маслини - 100 г
пармезан - 50 г
часник - 1 зубчик
сіль - за смаком
Приготування:
Обсмажити зубчик часнику в олії, видалити його.
Додати маслини і бланшовані суцвіття брокколі.
Обсмажити кілька хвилин на середньому вогні.
Відварити пасту, додати в сковорідку з брокколі і оливками.
Протушкувати 10 хвилин.
Викласти на тарілку і додати тертий пластинками сир.
Паста з грибним соусом
Інгредієнти:
печериці - 200 г
часник - 1 зубчик
оливкова олія - 2 ст.л.
вершкове масло - 50 г
тертий сир - 50 г
біле сухе вино - 100 г
сіль, перець - за смаком
петрушка - за смаком
паста - 250 г
Приготування:
Порізати гриби на шматки. Розігріти в сковороді олію, додати часник і дати підрум'янитися.
Додати гриби і обсмажити їх. Зменшити вогонь, влити вино, дати йому випаруватися.
Додати дрібно нарізану петрушку і готувати ще 5 хвилин.
Відварити пасту у великій кількості підсоленої води, злити воду.
Додати в пасту приготований грибний соус, масло і тертий сир.
Паста з курячим філе
Інгредієнти:
макарони - 500 г
куряче філе - 500 г
помідори - 3 шт.
солодкий перець - 3 шт.
петрушка, базилік - кілька гілочок
часник - 3 зубчики
оливкова олія - за смаком
сіль, перець - за смаком
сметана - 200 мл
Приготування:
Порізати курячу грудку на невеликі шматочки, посолити, поперчити і залишити на 15 хвилин.
Помідори залити окропом на хвилину і очистити від шкірки.
Нарізати їх і солодкий перець дрібними кубиками. Дрібно порізати петрушку і базилік.
На великій сковороді на оливковій олії обсмажити до золотистого кольору розчавлений часник, потім часник викинути.
Додати курячу грудку і смажити на сильному вогні 5-7 хвилин.
Потім додайте нарізані помідори і солодкий перець, тушкувати ще кілька хвилин. Додати сметану, прогріти і зняти з вогню.
Відварити пасту, злити воду, додати макарони до готової курячої грудях і акуратно перемішати. Подавати, прикрасивши зеленню.
Коментарі