Сангрія - це слабоалкольний напій, де вино з фруктами розбавляють мінеральною водою. Він з'явився в XIX столітті, коли іспанські збирачі фруктів носили з собою бурдюк з червоним вином, розведеним джерельною водою. У той же бурдюк вони здавлювали сік свіжих цитрусових. Така суміш полегшувала роботу під сонцем і освіжала, не приводячи до сильного сп'яніння.
"Завжди сангрію робила з білого вина та шампанського. Та після подорожі в Іспанію навчилася робити традиційну. За основу там червоне вино з цитрусами, - каже киянка Христина Кришталь. - Смак фруктів довго відчувається на губах. Для більш міцного напою, можна додавати ще й бренді".
по 2-3 шматки льоду.
У 3-літрову банку налити червоне вино. Додати пів літра газованої мінеральної води.
Насипати цукор за смаком і перемішати. Помити по одному лимону, персику та апельсину.
"Замість апельсину часто кладу суницю. Можна й заморожену. Так смак напою дуже змінюється"
Порізати шматками і покласти у банку до вина. Поставити напій на ніч в холодильник.
Читайте також: 4 рецепти холодного чаю з фруктовим присмаком
Розлити потім сангрію по склянках. Додати в кожну по 2-3 шматки льоду.
Прикрасити краї склянок шматками фруктів.
Коментарі