понеділок, 01 липня 2013 16:30

Індичий рулет начиняють апельсином і шпинатом
13

Фото: Фото: Ірина Зджанська

Львів'янин Андрій Тарасів любить вдома готувати страви з індички.

"У порівнянні з іншими видами, м'ясо індички містить мало холестерину, легко засвоюється і перетравлюється, - розповідає Андрій. - Крім того індичатина містить таку амінокислоту, як триптофан. Вона особлива тим, що допомагає контролювати апетит. Кожен дієтолог вам скаже, що індиче м'ясо – надієтичніше з усіх можливих. А ще ця амінокислота бере участь у процесі вироблення серотоніну й мелатоніну - так званих "гормонів щастя", які відповідають за хороший настрій та здоровий сон".

Одним із найкращих рецептів страв з індичатини Тарасів поділився зі мною.

"Це рулет з індичого м'яса. Його ще називаю "Святковим", - говорить. - Приготувати його може навіть найбездарніший холостяк. І, направду, страву можна подавати на святковий стіл. Вона виглядає ефектно і смакує всім".

Для приготування рулету господар бере півкіло індичого філе. Розрізає його вздовж, розкладає пластом на дошці. Відбиває дерев'яним молотком, але не сильно, щоб не наробити в м'ясі дирок".

Готове відбите м'ясо Андрій з двох боків солить, перчить, посипає сушеною духмяною травою орегано. Складає у глибоку тарілку на 20 хв. маринуватися. За той час очищає великий апельсин.

"Знімати треба не тільки шкірку, а й переділки між дольками. Інакше страва буде гірчити" — пояснює. Очищені апельсинові дольки дрібно нарізає. При тому сильно не притискає їх пальцями, щоб не витік сік. Окремо ріже плястерками 100 г твердого сиру.

"Далі беру приблизно 100 грам шпинату. Добре, якщо є свіжий. Тоді листя вмиваю, просушую рушничком і тушкую 5 хвилин на розігрітій і змащеній олією сковорідці. Розм'якле листя перемелюю в блендері до однорідної маси. Навесні, бабусі на ринках ще шпинатом не торгують, можна брати заморожений. Його продають в супермаркеті у вигляді невеликих брусків. Шпинат там вже подрібнений і готовий до споживання" — пояснює Тарасів.

Розморожує у мікрохвильовці 100 г замороженого шпинату. Розминає його вилкою. Далі береться за мариноване індиче філе. М'ясо викладає на дошку, посипає панірувальними сухарями. Зверху викладає шар апельсинів. На апельсини ставить шматки сиру, а на сир – шпинат. Скручує все у трубочку так, що начинка залишається всередині. Формує таких два рулети. Зверху посипає їх східними прянощами каррі, загортає у харчову фольгу і ставить в розігріту до 200°C духовку.

Випікає годину загорнутими у фользі і ще 20 хв. без фольги, щоб рулети прирум'янилися.

"Страву можна подавати гарячою або їй дати трохи охолонути і нарізати скибками до святкового столу. Індичка у двох варіантах виходить смачна і соковита" — каже наостанок Андрій.

Зараз ви читаєте новину «Індичий рулет начиняють апельсином і шпинатом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути