Торт "Павлова" названий на честь балерини Павлової. Він складається з ніжного безе, покритого повітряними збитими вершками і соковитими ягодами. У цьому незвичайному десерті солодка основа поєднується з пікантною кислинкою. Зробити його може будь-яка господиня.
Інгредієнти:
4 яєчні білки
1 склянка цукру
1 ч. л винного оцту
3 ч. л + 1-2 ч. л. крохмалю (для коржа + для соусу)
200-250 г ягід (заморожені)
300 мл вершків (30%)
3 ч. л. цукрової пудри
ванілін за смаком
250 г смородини
Приготування:
Додати в білки білий винний оцет (можна замінити і звичайним) і почати збивати.
Коли білки почнуть біліти, додати поступово цукор і продовжити збивати до міцних піків.
Додати крохмаль, просіюючи через сито. Акуратно перемішати лопаткою.
На пергаменті намалювати коло, викласти підготовлену масу, акуратно розподілити її і зробити невеликі бортики.
Випікати корж-безе при 100 градусах протягом 1-1,5 годин. Зверху правильний корж повинен мати корочку, а всередині бути ніжним. Залишити його охолодати в духовці.
Збити вершки з цукровою пудрою і ваніліном.
Приготувати ягідний соус: суміш заморожених ягід (у мене суміш смородини, журавлини та малини) викласти в каструльку, трохи проварити на повільному вогні, додати трохи крохмалю (якщо хочете, щоб соус був погустіше) і цукор. Отриману холодну суміш збити в блендері. Смородину потрібно вимити й обсушити.
Зібрати торт: на корж-безе викласти збиті вершки (ложкою або кондитерським мішком з насадкою - так торт матиме кращий зовнішній вигляд).
Зверху по колу викласти ягідний соус.
Прикрасити торт гілочками розмарину або листочки м'яти і посипати цукровою пудрою.
Торт "Павлова" потрібно подавати відразу і не зберігати в холодильнику. Якщо ви готуєтеся до приходу гостей, то спекти корж і зробити крем можна заздалегідь, а зібрати торт перед подачею.
Цей торт також можна зробити у вигляді порційних тістечок і подати з різними начинками.
Коментарі