Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготування грінок. Але й тут є свої секрети. Після запікання і обсмажування на смак вони будуть абсолютно різні. Для супів грінки краще сушити у духовці, а для супів чи просто легкої закуски - обсмажити до золотистої скоринки в олії. Додавши на тарілку до інший страв, вийде смачний та ситний сніданок. Важливо, щоб ранок починався вдало. Саме він задає характер всьому дню. І хрусткі грінки з овочами роблять це відмінно.
Інгредієнти:
Хліб (бородинський) - 150 г
Олія - 60 г
Сіль - за смаком
Часниковий соус (для подачі) - 50 г
часник - 3 зубчики
зелень 5 г
Сало (для подачі) - 50 г
Перець болгарський - 50 г
Морква - 50 г
Приготування:
Хліб бородинський очистити від кірок і нарізати на бруски товщиною 1,5 см довжиною 8-10 см.
Помастити їх олією.
Поставити в розігріту до 200 ° C духовку на 12 хвилин.
Змастити грінки часниковим маслом. Для приготування часникового масла знадобиться 40 г. олії, часник та зелень. Все пробити в блендері або нарізати дрібно часник і зелень і змішати з маслом.
Перекласти грінки на тарілку для подачі.
Подавати з салом, часниковим соусом і нарізаними брусочками овочами.
Часниковий соус можна приготувати самому, додавши в домашній майонез дрібно нарізаний часник, мелений перець, мелену червону паприку і соєвий соус (все за смаком).
Коментарі