Чіпси можна робити не тільки з картоплі. Тонкими та дуже хрусткими вони виходять з лаваша. Готувати їх легко. Можна до такої закуски готувати різні приправи та соуси.
"Чіпси не купую, а печу сама з лаваша, - каже киянка Поліна Прудконіг. - Для чоловіка посипаю дрібними шматками шинки, а для дітей порошком з сушених грибів".
Інгредієнти:
2 листи лаваша
50 г твердого сир
1 пучок кропу
2 зубчики часнику
1/2 ч. л. солі
дрібка меленого чорного перцю
30 мл олії
Приготування:
Покласти в морозилку твердий сир. Увімкнути духовку на 200 градусів.
Для соусу помити під проточною водою і порізати дрібно невеликий пучок кропу.
Почистити і порізати дрібними шматками часник. До нього додати кріп, сіль та мелений чорний перець.
Налити олію і добре перемішати весь соус.
"Щоб вони краще просочилися соками один одного товчу у глибокій мисці ці продукти товкачем", - каже пані Поліна.
Вийняти сир з морозилки і потерти на дрібній тертці. Залишити на 5 хвилин.
Листи лаваша покласти на столі один на одного і одночасно порізати шматочками будь-якої форми. Не дуже дрібно, щоб вони не підгоріли в процесі випікання.
Виходить кілька прямокутників, а решта трикутники.
"Шматочки лаваша можна намащувати соусом кухонним пензлем з силікону, а можна у глибокій мисці просто перемішати струсивши. Замість кропу й часнику можна додати паприку і вийдуть чіпси червоного кольору, з куркумою - яскраво-жовтого".
Помастити олією деко і на нього покласти лаваш зі спеціями.
Поставити у духовку пектися на 10 хвилин. Готові чіпси викласти на велику плоску тарілку.
Разом з ними у маленькій мисці подавати соус, що залишився після маринування лаваша або зробити соус "Сальса" з помідорів та спецій.
На сковороді з товстим дном розігрівати 3 ст. л. олії. Обсмажити порізаний зубчик часнику та пів стручка перцю чилі.
Читайте також: Індійські страви з м'ятою швидко освіжають у спекотний день
Покласти на хвилину у гарячу воду одну велику помідорину. Вийняти її і швидко зняти шкірку.
Ручним блендером зробити з неї пюре і додати до спецій. Ще раз збити і додати по дрібці солі та чорного перцю.
Коментарі