Мармелад - це не тільки смачні ласощі, а й дуже корисні. Їх легко зробити вдома. З ними можна експериментувати, щоразу готуючи різні смаки.
Інгредієнти:
Цукор - 364 г
Пектин - 14 г
Пюре грейпфрута - 450
Сироп глюкози - 110 г
Кислота лимонна - 5 г
Приготування:
Налити в сотейник пюре грейпфрута (сік з м'якоттю). Можна використовувати дитяче пюре.
Поставити на плиту і гріти. Лимонну кислоту розвести у воді.
Цукор змішати з пектином. Коли з'являться перші дрібні бульбашки, всипати суміш цукор і пектину.
Перемішувати постійно і сипати суміш поступово.
Довести суміш до кипіння і додати сироп глюкози. Можна брати патоку, кукурудзяний сироп або мед - все 1 до 1. Вони тут допомагають мармеладу довше залишатися еластичним, м'яким.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міні-чізкейки готують за 10 хвилин
Тепер найважливіше - варити масу до 107 градусів. Процес простий, але довгий - близько 10-12 хвилин.
Налити лимонну кислоту і добре розмішати вінчиком.
Дістати з морозильної камери ложку, яку ви поклали туди на початку приготування мармеладу. Крапніть краплю мармеладної маси. Через півхвилини крапля повинна загуснути, стати мармеладкою.
Якщо цього не відбулося, винні кілька факторів:
Пектину в пюре виявилося менше, ніж очікувалося.
Температура нижча, ніж потрібно.
Лимонної кислоти виявилося недостатньо, щоб допомогти пектину.
Вирішити проблему можна, поваривши ще трохи пюре, додавши трохи більше лимонної кислоти (знову розведеної у воді).
Далі налити масу в рамку. Щоб спрацювало швидше, її теж охолодити в морозильній камері.Вона стоїть на силіконовому килимку, можна затягнути її плівкою.
Через 5-7 хвилин мармелад стане потрібної густини.
Дочекатися, коли він повністю охолоне. Видалити рамку і нарізати мармелад на шматки і обкачати в цукрі.
Мармелад не повинен бути надто щільним, пухким.
Готовий мармелад зберігайте в сухому місці (щоб цукор не танув).
Коментарі