понеділок, 26 листопада 2012 11:48

Божоле Нуво пасує до страв української кухні

Свято молодого вина Божоле Нуво відбулося у ресторані "Тюбетейка". Гостей пригощали бокалом напою.

"У світі розпивають 45 мільйонів пляшок цього молодого червоного вина з винограду сорту гаме. Росте він у Бургундії, - каже директор ресторану "Тюбетейка" на Печерську Вероніка Чепелева. - Божоле Нуво - легке, живе вино прозоро-червоного кольору з яскравим характером і чудовим букетом ароматів смородини, вишні і малини. Воно не призначене для тривалого зберігання. Тому через шість тижнів після збору врожаю його урочисто розпивають. Для наших гостей привезли справжнє Божоле Нуво з Бургундії".

Божоле Нуво подають охолодженим до температури 12-14 градусів як у якості аперитиву, так і до окремих страв. Французи п'ють божоле з м'ясом, паштетом, легкими закусками або сиром. Фруктові аромати молодого вина підкреслює пряний мускусний запах страв з дичини - фазана, куріпки, рябчика, зайчатини, козлятини, м'яса косулі, кабана і дикого кроля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вино варять із коньяком

Ідеальний союз - божоле і свинина. Свіже, не дуже кисле вино компенсує жирність свинини як у гарячій страві, так і в холодних закусках. З божоле поєднується рубець, хвости, язики, нутрощі. Тому воно пасує до страв української кухні. Зі стравами з кров'ю поєднувати не варто. Особливо з яловичиною, качкою і голубом - вони надають вину гіркоту.

Французи роблять до божоле "кайєт" - холодець зі свинини, печінки, серця, до яких додають бурякове бадилля, селеру і часник. Божоле Нуво не втрачає смаку і тонко підкреслює смак цієї закуски.

До цього вина також подають яєчні, пошовані яйця з трюфелями, французькі омлети. В божоле немає танінів, які з яйцями завжди гірчать. З сирами божоле поєднується погано. Найкращий варіант - французький козячий сир кабріон, який роблять у Божоле або сешон - негострий з тонким ароматом. З відомих сирів до божоле подають камамбер, сен-марселен або моцарелу.

Зараз ви читаєте новину «Божоле Нуво пасує до страв української кухні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути