Оладки по праву є улюбленцями малюків і справжньою окрасою сімейного сніданку. Готувати їх просто і недовго. Завдяки бісквітній основі вони виходять завжди пухкі та смачні. Ця ситна та корисна страва є ідеальним початком дня. Кислинка, яка є в оладках, чудово доповнює ніжний смак і робить їх особливими.
Інгредієнти:
Яйця - 4 шт.
Цукор - 1 ст.
Борошно - 1 ст.
Чорна смородина ( заморожена) - 1 ст.
Крохмаль - 1 ст. л.
Ванілін за смаком
Приготування:
Промиті і підсушені від води ягоди обкачати в борошні або крохмалі.
Жовтки відокремити від білків.
Білки збийте в піну. Жовтки розтерти з цукром до білого кольору.
Жовткову суміш тонкою цівкою влити в білки, збиваючи міксером.
Борошно змішати з ваніліном, просіяти через сито і порціями додавати в суміш.
Обережно перемішувати весь час в одному напрямку, щоб не пом'яти білкову піну.
Всипати ягоди і ще раз акуратно перемішати.
Смажити як звичайні оладки на сковороді з олією. Робити це краще під кришкою і на маленькому вогні.
Дуже смачно виходить з полуницею, суницею, малиною і чорницею.
Коментарі