Ажурні млинці розчиняють на дріжджах та пропускають через сито.
Інгредієнти:
Молоко (2,5% жирності) — 3 та чверть скл.
Сухі дріжджі — 10г.
Курячі яйця — 2 шт.
Борошно вищого сорту — 500г.
Цукор — 2 ст.л.
Сіль — 1 ч.л.
Рослинне масло — 2 ст.л.
Беремо посуд:
Сковороду
Миску
Сито
Лопатка
Черпак
Столова ложка
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Варення з ялинових шишок лікує застуду
Приготування:
Готуємо дріжджі. Висипаємо сухі дріжджі в миску і розводимо їх чвертю склянки добре прогрітого молока, додаємо туди дрібку солі і чайну ложку цукру. Ставимо дріжджі в тепле місце, щоб вони "підійшли" - почали пузиритися.
Замішуємо тісто. Просіваємо через сито борошно, додаємо в неї сіль, цукор, яйця, обережно вливаємо підігріте на плиті молоко, не перестаючи помішувати і додаємо дріжджі. Тепер перемішуємо тісто до утворення однорідної маси. Слідкуйте, щоб тісто було без грудочок. Потім додаємо в нього рослинне масло (підійде також розтоплене вершкове) і ще раз як слід перемішуємо.
Тепер тісто потрібно накрити кришкою і поставити в тепле місце, щоб воно "підійшло" - тобто збільшилося в розмірах. Тісто має підходити 3-4 рази. Щоразу після збільшення, тісто необхідно перемішати. Слідкуйте за тим, щоб тісто не "втекло", якщо миски буде не вистачати, перелийте його в більшу ємність. В цілому тісто має "підходити" 2-2,5 години.
Випікаємо млинчики. Після того, як тісто буде готове, починаємо випікати млинці. Наливаємо на сковороду трохи рослинного масла і виливаємо частина тіста. Якщо тісто зроблено правильно, воно повинно наливатися на сковороду як пінка. Коли млинець пропечеться, піддягаємо його лопаткою і акуратно перевертаємо на інший бік.
Подаємо ажурні млинці. Подавати млинці можна подавати з варенням, сметаною і ягодами.
Коментарі