На зиму багато хто з калини готують варення, компоти та сиропи. Смачною виходить наливка, якою прекрасно можна замінити вино.
"Калинова наливка - універсальний напій. Її часто називаю ліками в стопці, які дуже смачні. Зміцнює імунітет краще за ліки, — каже Олена Краснова із селища Романів Житомирської області. — Виходить яскраво-червоний міцний напій із приємною кислинкою".
Інгредієнти:
1 склянка калини
200 г цукру
4-5 ст л води
1 ч. л. лимонної цедри
0,5 л горілки
Приготування:
Калину помити і просушити. Перетерти на сік.
З цукру та кількох столових ложок води зробити густий сироп.
Змішати з калиновим соком і додати лимонну цедру. Налити в сік горілку.
Читайте також: Сливова настоянка 2 тижні дозріває в темному місці
Перемішати й поставити у темне місце на три тижні. Через кожні 2-3 дні збовтувати.
Фільтрувати настоянку через два шари марлі й налити в пляшку.
В холодильнику може стояти два-три місяці.
Коментарі