пʼятниця, 29 квітня 2016 21:41

Ароматну домашню ковбасу ріжуть як торт
6

Фото: Тарас Подолян

Соковиту домашню ковбасу не зрівняти з магазинною. Вона має бути обов'язково на столі в Різдво та Пасху. У кожної господині є власний рецепт цієї страви. Але трапляється, що вона або недосмажиться, або стане занадто хрусткою. Шеф-кухар поділився власними секретами смачної ковбаси.

"Ріжу домашню ковбасу не кожне кільце окремо, а як торт. Спочатку на четверо, а далі дрібніше. Шматки мають бути середнього розміру, не дуже малими, - каже Тетяна Тимченко, шеф-кухар столичного ресторану "Фортеця". - Ковбасу вранці мариную і за 40 хвилин до подачі на стіл, її запікаю. Щоб усі соки м'яса залишалися".

Інгредієнти:

1,5 кг ошийка

100 мл. молока 3.2 %

3 шт. лаврового листа

сіль, перець

Горіховий соус:

1 кг гострого перцю

200 г грецьких горіхів

по пів чайної ложки хмелі-сунелі, зерна гірчиці та солі

Приготування:

Порізати ошийок на дрібні шматки. Налити молоко, щоб розм'якшити м'ясо.

"Щоб не заглушити смак м'яса зі спецій беру сіль, чорний фреш-перець. Купую його горошком і на млинку перекручувати прямо у фарш. Вийде більш відкритий та яскраво виражений смак", - радить повар.

Перемішати весь фарш, накрити кришкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.

Почистити і промити кишки у воді. Потім маринувати у солоній. На один літр води покласти 100 грам солі. Це потрібно для дезінфекції.

Вивернути їх на зворотню сторону, помити і знову вивернути.

Начинити їх фаршем за допомогою спеціальної довгої насадки на м'ясорубці.

Залишити пустою 10 см кишки з двох сторін. Зав'язати з цього вузлик.

Ввімкнути духовку на 200-220 градусів.

Начиняти ковбасу. Температуру не зменшувати і поставити пектися на 40-50 хвилин. Якщо ковбаса прорвалася - проколоти те місце зубочисткою.

Коли зверху ковбаса запеклася, перевернути на іншу сторону. Якщо не перевертати, то зверху буде хрусткою, а знизу смакуватиме як варена.

"Ріжу ковбасу тільки коли охолоне. Щоб не вийшла соковитість продукту. Так як начинена вона кусочками, при нарізанні їх гарячими, виходить крихких продукт і мясо може розірвати кишку. Тоді вийде просто фарш на тарілці.

Для соусу помити гострий перець. Посушити у духовці грецькі горіхи.

Перекрутити усе на м'ясорубці. Додати спеції і перемішати. Соус перекладає у банку. Його можна зберігати протягом року.

Зараз ви читаєте новину «Ароматну домашню ковбасу ріжуть як торт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути