пʼятниця, 06 травня 2016 20:05

Яскравий торт-суфле готують з незвичайним кремом
5

Фото: perventina.ru

Ідеальний бисквітний торт повинен мати легку повітряну основу. Для урізноманітнення смаку можна всередину додати незвичайний крем зі згущеним молоком та яблучним соком. А в самі коржі апельсинового соку та пропитати їх малиновим сиропом. Здається зібрано величезних букет фруктових ароматів та смаків. Насправді, вони гармонійно поєднуються між собою.

Інгредієнти:

тісто:

борошно - 115 г

апельсиновий сік - 50 мл

цукрова пудра - 60 г

цукор - 50 г

олія - 30 мл

вершки 33% - 30 мл

крохмаль - 15 г

білки - 4 шт

жовтки - 3 шт

розпушувач - 1 ч.л.

сіль - 0,5 ч.л

екстракт ванілі за смаком

крем:

цукор - 250 г

вершкове масло - 120 г

яблучний сік - 100 г

згущене молоко - 100 г

білки - 2 шт

агар-агар - 6 г

екстракт ванілі

сироп:

малина - 100 г

цукор - 70 г

вода - 30 мл

прикраса:

крем-чіз - 130 г

згущене молоко - 60 г

екстракт ванілі

малина

печиво

Приготування:

Змішати борошно, цукрову пудру, крохмаль, сіль і розпушувач в одній мисці.

В окремій мисці змішати жовтки з вершками, олією, апельсиновим соком і екстрактом ванілі. Збити суміш до утворення пінки.

Поступово всипати борошняну суміш до жовткової і збити до однорідного стану.

В окремій чистій мисці збити білки з дрібкою солі і цукром.

Акуратно в три заходи додати пишні збиті білки до борошняної суміші, перемішавши до однорідного стану.

Отримане тісто вилити у форму, яку не потрібно змащувати маслом. Поставити в духовку при 175 С на 40 хвилин.

Замочити агар-агар в яблучному соці і дати постояти 10 хвилин.

Нагріти цю суміш з агар-агаром до кипіння. Всипати весь цукор, упарити на сильному вогні до стану, коли суміш стане в'язкою і почнеться стікати повільно. Прибрати суміш з вогню і охолодити до 85-80 С

В окремій мисці збивати білки і поступово в них влити суміш з агар-агаром.

Додати до білків розм'якшене масло кімнатної температури, екстракт ванілі і згущене молоко, збити до однорідного стану. Суфле готово і воно стрімко почне густіти.

Розділити готовий корж на дві частини і просочити їх малиновим сиропом. Для нього подрібнити малину, пропустити пюре крізь сито, щоб позбутися від кісточок. Потім змішати з цукром і водою і нагріти до розчинення цукру.

Покласти нижній корж у форму, залити частиною крему. Зверху покласти другий корж і залишками крему залити верхівку.

Поставити торт в холодильник на 1-3 години.

Читайте також: Печиво-гудзики привертає увагу незвичайною формою та коліром

Для декору можна використовувати шоколад, а можна зробити крем зі згущеного молока. Капнути туди трохи барвника м'ятного кольору.

Помастити кремом бортики, а роздробленим печивом прикрасити нижній "поверх", а зверху покласти ягоди малини.

Зараз ви читаєте новину «Яскравий торт-суфле готують з незвичайним кремом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути