понеділок, 19 вересня 2016 22:40

Апетит можна контролювати з допомогою кольору посуду

Колір має великий вплив на емоційний стан та апетит людини по-своєму. Психологи і дієтологи переконують, що завдяки цим знанням можна маніпулювати власними почуттями, в тому числі апетитом. Таким чином, грамотно підібравши колір посуду, можна знизити свою потребу в їжіі схуднути.

Автор: elize.ru
 

Сірий колір заспокоює і приглушує апетит. Білий колір не найкращий для тих, хто вирішив схуднути. Будь-яка страва на цьому посуді створює контраст і виглядає дуже привабливо, що дуже підвищує апетит.

Використовуйте білі чашки для заварювання зеленого чаю і трав'яних настоїв. Білі тарілки відмінно підійдуть для свіжих фруктів і овочів. Ця їжа для вас повинна бути приваблива, вона не завдасть великої шкоди вашій фігурі.

Посуд оранжевого, рожевого і фісташки кольору не підходить тим, хто вирішив позбутися від зайвих кілограмів. Ці кольори і їх відтінки стимулюють виділення шлункового соку і, відповідно, підвищують апетит. Тарілки такого кольору найкраще підійдуть, якщо ви не можете нагодувати примхливих і неслухняних дітей, які не хочуть їсти кашу.

Посуд червоного кольору - один з найбільш небажаних для щоденного застосування. Червоний колір надає не тільки збуджуючу дію на нервову систему, але і призводить до втрати контролю над апетитом і швидкому споживання їжі.

Посуд жовтого кольору виробляє суперечливий ефект. З одного боку, жовтий дозволяє швидко насититися їжею, а з іншого - підвищує апетит. Використовуйте жовті тарілки тільки під перші страви - з'їдений бульйон або суп не завдасть шкоди фігурі і організм відчуватиме себе ситим.

Посуд блакитного і салатового кольорів вважається нейтральною, вона приємна для очей, але не посилює апетит.

Посуд чорного, болотного, темного-синього, бузкового кольорів виглядає вишукано на кухні і привертає увагу. А ось їжа виглядає не апетитно. Темні кольори посуду - краще рішення для тих, хто хоче схуднути.

Викладайте фрукти, зернові та іншу низькокалорійну їжу на білі тарілки, а ковбаси та цукерки - на чорні, так ви знизите бажання з'їсти ці продукти. Для основних страв використовуйте посуд світло-блакитного і салатового кольорів.

Зараз ви читаєте новину «Апетит можна контролювати з допомогою кольору посуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути