понеділок, 18 травня 2015 18:36

7 низькокалорійних соусів на основі йогурту

Велика кількість зелені з приходом весни радує любителів здорової та свіжої їжі. Але часто складно здійснити перехід на більш легкий раціон і не зірватися на що-небудь шкідливе. Щоб звичні страви не здавалися такими нудними, але при цьому не містили в собі багато калорій, рекомендуємо вам спробувати замінити звичні жирні соуси полегшеними варіантами на основі йогурту та сметани.

 

Низькокалорійні соуси на основі йогурту:

- Змішайте склянку йогурту з двома столовими ложками лимонного соку, додайте зелень, відмінно підійде кріп, посоліть за смаком.

- Добре розмішайте склянку сметани з однією столовою ложкою готового хрону. Такий соус чудово поєднується з рибними стравами.

- Приготуйте ще один соус до риби зі склянки сметани і соєвого соусу, доданого до смаку.

- Цей соус чудово підійде до птиці – з'єднайте стакан йогурту або кефіру зі столовою ложкою лимонного соку, додайте за смаком соус чилі і ретельно змішайте.

- Соус каррі – дрібно поріжте яблуко, додайте склянку йогурту і порошок каррі – за смаком.

- Соус до смаженого м'яса – дрібно наріжте помідор, зелену цибулю, кріп, змішайте зі склянкою йогурту або сметани, додайте товчений часник, перець за смаком.

- У склянку йогурту або сметани, додайте подрібнений солоний огірок і яблуко, трохи гірчиці, посоліть, поперчіть, розмішайте.

Зараз ви читаєте новину «7 низькокалорійних соусів на основі йогурту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути