Ексклюзиви
субота, 07 січня 2017 21:00

5 кулінарних проривів року
5

За минулий рік в Україні з'явилося багато кулінарних новинок. Деякі були запозичені в інших країнах, а деякі створені тут. Завдяки їм змінюється українська кухня. Gazeta.ua зробила підбірку смачних страв, які стали українськими за 2016 рік.

Еклери з раками

Автор: foodandmood.com.ua
 

Після Фестивалю вуличної їжі еклери з раками ставли дуже відомими. Це поєднання має оригінальний смак і відразу привертає до себе увагу. Раніше такого ще не було. Тепер, щоб їх спробувати варто їхати до столиці. Ця страва стане в нагоді коли набридли звичні страви і хочеться чогось нового.

Борщ на колесах

Автор: foodandmood.com.ua
 

Сучасні фуд-траки - це пересувні ресторани швидкого харчування. До цього вважалося, що подібний стріт-фуд навряд чи назвуть синонімом "здорового харчування" - сумнівні хот-доги, біляші та калорійна випічка.

Головний плюс фуд-трака - мобільність. За рахунок повної автоматизації вони привозять гарячу їжу в будь-яку точку, де зможе проїхати автомобіль

Борщ на колесах доводить, що можна поєднувати традиційну українську кухню і стріт-фуд.

Одеська кухня

Автор: odessa.net
 

Цього року одеська кухня відділилася від решти. Вона стала самобутньою. У ній поєднані кулінарні традиції української, єврейської, грузинської, вірменської, узбецької, болгарської, молдавської та грецької кухонь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати якісну рибу до різдвяного столу - 5 порад від рибалок

У світі відома одеська мова та одеський гумор. Кулінари зараз стараються, щоб стали й відомі одеські страви. Більшість із них вимагають великих затрат по часу, але кінцевий результат того вартий. Оригінальний та багатий смак одеських страв важко з чимось сплутати.

Фалафель

Автор: cont.ws
 
Фалафель - вегетаріанська шаурма. Це смажені у фритюрі кульки з подрібненого нуту, іприправлені прянощами.
Першими їх готувати почали єгипетські копти для заміни м'яса під час Великого посту. Фалафель для ізраїльтян - все одно, що гамбургер або хот-дог для сучасних американців.
Він традиційно подається з кунжутним соусом, овочами і тонким лавашем.
Кулінарна Україна в Англії
Автор: bbc.com
 
Оля Геркулес стала зіркою в Англії після того як видала книгу "Мамушка", з рецептами української кухні. Вона також перемогла в цьогорічній Премії їжі та напоїв найпрестижного магазину Фортнум і Мейсон за найкращу дебютну книгу. Завдяки цьому про українські страви дізналася вся Європа. Оля Геркулес – фактично перший кулінар міжнародного класу, який написав книгу про українську кухню.
Ольга часто проводить майстер-класи, які в Лондоні є популярною річ. На них ходять і жінки, й чоловіки, їх купують і дарують друзям на день народження. Завдяки цьому тепер українські страви уміють готувати чимало британців.
Зараз ви читаєте новину «5 кулінарних проривів року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути