Ексклюзиви
пʼятниця, 18 вересня 2015 12:11

18 найсмачніших страв різних країн світу
18

Австралія: ширяючий пиріг (Pie floater). Цю страву часто називають ідеальним ліками від похмілля. Це м'ясний пиріг в австралійському стилі, який «занурений» в гороховий суп або «ширяє» над ним. Іноді зверху кладуть томатний соус, оцет, сіль і перець.
Бельгія: муль-фрі. Звичайно, мідії і картоплю фрі можна поїсти і в інших країнах, але настільки пряна і смачна комбінація вперше з'явилася саме в Бельгії. Мідії готують по-різному (з вином, вершковим маслом і прянощами або навіть в томатному бульйоні) і подають з солоною хрусткою картопелькою фрі. Запивається все це освіжаючим бельгійським пивом.
Канада: путін (наголос на «і»). Путін вперше з'явився в Квебеку, це дуже смачна калорійна страва, яке зігріє вас зсередини: картопля фрі і скибочки сиру в гарячій підливі.
Китай: шанхайські пельмені. Складно вибрати всього одну найкращу страву в такій величезній країні, як Китай, але, мабуть, шанхайські пельмені (сяо лонг бао) заслуговують цього звання. З'явилася ця страва в Шанхаї і являє собою пельмені з м'ясною начинкою, які варять на пару в бульйоні в бамбуковій корзинці.
Коста-Ріка: тамале. Якщо ви опинилися в Коста-Ріці в грудні, ви напевно побачите тамале на кожному розі, бо ці коржі роблять в основному на Різдво. Тамале можуть мати дуже різні начинки, в тому числі свинину, рис, яйця, родзинки, оливки, моркву і перець. Їх обертають в листя райського банану і готують в дров'яній печі.

Національні кухні різних народів світу — це своєрідна подорож у подорожі. Саме тому, відправляючись в чужу країну, варто знати, що спробувати, щоб назавжди отримати враження від поїздки.

Пропонуємо вам добірку найсмачніших страв 18 країн світу.

Зараз ви читаєте новину «18 найсмачніших страв різних країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути