середа, 27 березня 2013 06:45

До Греції можна поїхати власною машиною

Серед європейських країн Греція зараз найлегше видає візи українцям, розповідає головний редактор журналу "Мандри" Леся Москаленко, 38 років:

— Достатньо прийти до консульства і здати документи. Через економічну кризу грекам зараз дуже потрібні туристи.

У травні в Греції буде все дешево, бо туристичний сезон розпочинається лише з червня. Не всюди працюватимуть готелі — на півночі країни буде прохолодно — а для Криту, Родосу чи Корфу саме час. Причому поїздку можна організовувати й отримати візу самостійно, без турфірми. Це важлива новація для українців, бо на візах завжди заробляли посередники.

До Греції можна поїхати власною машиною. Румунія та Болгарія пускають транзитом через свою територію. Місце в чотиризірковому грецькому готелі коштуватиме приблизно 100 євро на особу за день. Але можна забронювати не готель, а апартаменти на цілу родину в якомусь місті на узбережжі. Це обійдеться у 40-50 євро на добу за всіх. Там буде й кухня, де можна готувати їжу. Поруч пляж, кав'ярні.

На Кіпр ніякого зниження цін чи спрощення режиму не очікують. Туди дорого летіти, та й острів не має великої популярності серед українців.

Хорватія матиме цьогоріч візовий режим з Україною, бо входить до Євросоюзу. Але якщо вже будете отримувати шенгенську візу, то можна їхати до Валенсії чи Андалузії в Іспанії. Там є готелі навіть за 20 євро на добу у містечках.

З'явилася можливість літати на Шри-Ланку за 600 євро в обидва боки, тож ця азійська країна стає популярною. Ціни там помірні, десь на рівні Єгипту. Узимку відпочинок на двох обходився в тисячу доларів.

Зараз ви читаєте новину «До Греції можна поїхати власною машиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути