вівторок, 29 березня 2016 00:05

Юрій Луценко співпрацює з колишнім "регіоналом"

Юрія Луценка, главу фракції "Блоку Петра Порошенка", звинувачують у співпраці з колишнім "регіоналом" нардепом Володимиром Зубиком. Таке розслідування опублікував журналіст Євген Верстюк.

Сім'я народних депутатів Юрія та Ірини Луценків володіє комерційною нерухомістю. Також має бізнес, пов'язаний із телекомунікаціями.

"Компанію "Українські новітні телекомунікації" Луценки заснували 2005-го. Вона підключає клієнтів до інтернету, налаштовує телебачення, відеоспостереження, — пише Євген Верстюк. — 2006-го Юрій Віталійович був міністром внутрішніх справ. Вимагав від своїх підрозділів перейти на телефонні тарифні плани цієї компанії. Спочатку власником УНТК був Степан Нарембік — батько Ірини Луценко. Потім Ірина. Зараз — Валерій Кулаков — помічник на громадських засадах Володимира Зубика".

Зубик і Кулаков співпрацювали в багатьох проектах, зокрема в компанії "Лівела". З 2004-го по 2010 рік вона мала ексклюзивне право на ввезення нафтопродуктів без податків і зборів. Вітчизняні трейдери закуповували їх, наприклад, у Литві. Перед перетином українського кордону продавали нафту "Лівелі". Та розмитнювала за "пільговим тарифом" і продавала назад трейдерам. Мали при цьому комісію у 70 відсотків заощаджених податків. Тобто до $250 на тонні бензину.

"Луценко наполягає, що його дружина продала УНТК 2012 року. Але в компанії кажуть, що нинішній власник з'явився в її капіталі не раніше 2015-го. Керівництво фірми не змінилося, йдеться в держреєстрі. Директором із 2011-го залишається Євген Терещенко. Тому можна припустити, що Луценки продовжують контролювати актив разом із Зубиком", — йдеться в розслідуванні Верстюка.

Право підпису в УНТК також мав Віталій Морозюк, близький до родини лідера БПП. Він керує столичним бізнес-центром "Лотос". Той належить Олександру, синові Юрія Луценка. В ньому розташоване представництво УНТК і службове приміщення народного депутата Ірини Луценко.

— Ділове співробітництво між Юрієм Луценком і Володимиром Зубиком не є чимось дивним. Влада й опозиція в цьому питанні дуже гнучкі, — говорить політолог Євген Магда.

На парламентських виборах восени 2014-го фракція БПП не висувала свого кандидата в 195-му окрузі в Черкаській області. Там балотувався і переміг самовисуванець Зубик.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко співпрацює з колишнім "регіоналом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути