пʼятниця, 30 вересня 2016 00:25

Україні потрібні американські військові кораблі

— Ми чекаємо на надання зброї, яка дозволить Україні нейтралізувати наступальний потенціал Росії — ­авіацію, ракети, танки. Отже нам потрібні сучасні протитанкові й зенітно-ракетні комплекси. Будь-які засоби протиповітряної й протиракетної оборони, які Америка зможе надати, — коментує 23 вересня полковник, нардеп від "Народного фронту" 43-річний Андрій ТЕТЕРУК ухвалення Конгресом США закону "Про підтримку стабільності і демократії в Україні".

Документ передбачає постачання в нашу країну летальної оборонної зброї.

— "Народний фронт" лобіював ухвалення цього закону. Адже ми потребуємо багатьох видів озброєння, яке Сполучені Штати масово виробляють і могли б передавати нам як допомогу чи за символічну ціну, — каже народний депутат. — Захист від ворожої артилерії ми більш-менш налагодили. А влітку, після візиту Арсенія Яценюка до Вашингтона, США надали Україні партію контрбатарейних радарів. Це не летальна зброя, але тактично важлива. Є й нові українські розробки — керовані снаряди. Їх уже постачають військам.

— Нам знадобляться більшість класів військових кораблів із резервів американського флоту, — вважає Андрій Тетерук. — Військово-Морські сили України фактично знищені внаслідок російської окупації Криму. Майже не лишилося ані бойових кораблів, ані озброєння для них. Реальною силою є лише морпіхи з береговою артилерією та невеликий авіазагін. А Штати постійно переозброюють свій військовий флот. У них є відносно новий, у хорошому стані, законсервований корабельний склад. Ці кораблі можна швидко передати Україні. У США є й запаси відносно сучасного ракетного озброєння та вертольотів для них. Така допомога дозволить стрімко підсилити морський компонент оборони України на ближчі 10–15 років.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібні американські військові кораблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути