пʼятниця, 24 червня 2016 07:00

"У нас немає міністра закордонних справ"

18 червня президент Петро Порошенко призначив послом України в Норвегії В'ячеслава Яцюка.

"Дипломат із 20-річним стажем. Досвід роботи — від Москви до Нью-Йорка. З 2012-го — директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ. В останні роки правління Януковича був там третьою людиною — після міністра Леоніда Кожари й першого заступника Руслана Демченка, — пише на "Європейській правді" журналіст Сергій Сидоренко. — Він давав послам рознарядки розповідати у своїх столицях неправду про "злочини Майдану".

— Бачення Яцюком національних інтересів України та діяльність під час Революції гідності викликають питання. Але, можливо, професійні якості для президента важливіші за морально-етичні, — каже дипломат Олександр Хара, 40 років.

— Порошенко керує зовнішньополітичним відомством у ручному режимі. Центр прийняття рішень давно перетягнутий у його адміністрацію. Це не демократично й не по-європейськи. Порушує фундаментальні принципи державного управління. Міністерство закордонних справ має готувати кадри та подавати пропозиції главі держави.

Дипломатична служба деградує. Але Порошенку така ситуація вигідна. За великим рахунком, у нас немає навіть міністра закордонних справ. Він виконує лише роль речника президента з питань зовнішньої політики.

Зараз ви читаєте новину «"У нас немає міністра закордонних справ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути