пʼятниця, 28 грудня 2012 00:30

Теперішній владі буде важко

Повторення політичного протистояння зразка 2004 року може призвести до інтервенції в Україну з боку інших держав, заявив Ігор Смешко, колишній керівник Служби безпеки та Комітету з питань розвідки при президентові Кучмі. Можуть з'явитися сили на кордонах України, щоб "стабілізувати" ситуацію в середині, зазначив він.

— Ігор Петрович Смешко — людина дуже поінформована, — каже політолог Кость Бондаренко, 43 роки. — Він знає реальність, соціологію. Чудово розуміє, чим загрожує невдоволення наших східних партнерів.

Залишилося менше року до підписання Києвом Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Після цього Митний союз стане не актуальний. Тому Росія теоретично може вдатися до підтримки деструктивних рухів в Україні — особливо радикальних націоналістів. Завдання Москви — радикалізувати обидві частини країни одна проти одної до максимуму, який тільки можливий. З іншого боку, в Україні ймовірний новий Майдан. Якщо 2004-го його підтримали американці, то наступного року це можуть зробити росіяни. А Майдан може бути як мирний, так і з провокаціями, навіть із застосуванням зброї.

Також Москва розпалюватиме непорозуміння між Україною та Європейським Союзом. Мета — не допускати євроінтеграцію Києва.

Пропонуватимуть і пряники. Мовляв, вступите у Митний союз — отримаєте газ по 165 доларів. А не захочете — ми вам влаштуємо купу проблем. Тому теперішній владі буде важко. Треба вести себе водночас рішуче і зважено. В будь-якому випадку, нас чекає непростий 2013 рік.

Зараз ви читаєте новину «Теперішній владі буде важко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути