Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2012 06:00

Охочих виїхати з країни більшає напередодні виборів

 

З березня українських переможців розіграшу лотереї "Ґрін-карта", що дозволяє офіційне проживання та працевлаштування у Сполучених Штатах, запрошують на співбесіди для отримання візи в американському посольстві в Києві. Раніше цю процедуру можна було проходити в Посольстві США у Варшаві.

Торік українці подати 853 тис. заявок на участь у лотереї. Це третій показник у світі. Більше за нас до Штатів прагнуть громадяни Гани — 909 тис., Нігерії — 1,36 млн. Заявка безкоштовна, відбір переможців роблять комп'ютерним жеребкуванням.

— Соціально-економічне становище є головною причиною, чому заявників на "Ґрін-карту" так багато, — коментує експерт Центру Разумкова Павло Розенко, 41 рік. — Українці порівнюють якість свого життя із західними країнами і не бачать перспектив власної держави найближчим часом до них дорівнятися. Таких близько 70 відсотків, за соціологічними опитуваннями.

Сполучені Штати відкривають пункт для співбесіди переможців у лотереї в Києві, бо останніми роками кількість заявників невпинно збільшується. Хоча для людини, яка наважилася на такий крок, поїздка на співбесіду до Варшави не становить уже фінансової проблеми.

Зазвичай кількість охочих виїхати з країни зростає напередодні виборів. Після зміни влади число песимістів знову збільшується. Це дуже тривожна тенденція, що свідчить: наше суспільство перебуває в депресивному стані і формує нову хвилю української діаспори з активних молодих людей. Маючи добру освіту, вони могли б принести величезну користь рідній державі, а не за океаном.

Зараз ви читаєте новину «Охочих виїхати з країни більшає напередодні виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути