середа, 05 вересня 2012 00:00

"Нафтогаз" придбав сайт для дорослих утіх

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" замовила за 1,62 млн грн інтернет-портал для внутрішнього користування, повідомляє "Вісник державних закупівель". Сайт матиме контактну інформацію співробітників "Нафтогазу" та дочірніх компаній, інформуватиме про їхні дні народження, міститиме оголошення і розділ новин організації.

Юрій Ніколов, 39 років, редактор інтернет-проекту "Наші гроші":

— Національній компанії "Нафтогаз" замовили сторінку в інтернеті з кількома розділами, контактами й одним новинним блоком. Це майже те саме, що вони мають. Однак тепер замовили сайт для внутрішнього користування працівників компанії. Тобто "Нафтогаз" придбав дорогий сайт для дорослих утіх. "Наші гроші" ми зробили за тисячу гривень. Якби робили сайт за 1,6 мільйона, то купили би ще й квартиру в центрі Києва.

Таких дорогих інтернет-сторінок держава ще не замовляла. На початку серпня Генеральна прокуратура витратила на оптимізацію свого сайта 400 тисяч гривень. Можливо, вони передбачають дороге програмне забезпечення. Торік прем'єр-міністр Микола Азаров запропонував, щоб усі держустанови і держпідприємства встановлювали дешевше програмне забезпечення. Але так нічого й не змінилося.

Максим Саваневський, 35 років, засновник інтернет-видання "Вотчер":

— "Нафтогаз" — одна з найбільших в Україні корпорацій, має багато дочірніх підприємств. Можуть мати складну систему управління, що коштує кілька мільйонів гривень. Для оптимізації її роботи справді можуть використовувати складні і дорогі системи. Наприклад, кілька дочірніх компаній мусять обмінюватися інформацією, що означає пройти юридичні відділи, секретарів. Це потребує багато часу та грошей. Завдяки електронній системі вони можуть зекономити. Але це немає ніякого відношення до того, що замовив собі "Нафтогаз".

Є дійсно складні системи, які передбачають закупівлю дорогого обладнання і програмне забезпечення. Це може коштувати сотні тисяч гривень. А сайт "Нафтогазу" передбачає "внутрішній корпоративний портал". Максимум може коштувати 80 тисяч гривень. Ціна у більш як 1,6 мільйона гривень — неадекватна. Навіть сайт магазину електронної техніки "Розетка" може коштувати десь 900 тисяч гривень. Але там дійсно складна система.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз" придбав сайт для дорослих утіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути