пʼятниця, 18 листопада 2016 05:50

"Ми захищаємо ваші кордони"

Автор: ФОТО з сайта www.nfront.org.ua
  Уряд і канцлер Німеччини стоять на захисті України. Про це заявив Арсеній Яценюк після розмови з Анґелою Меркель
Уряд і канцлер Німеччини стоять на захисті України. Про це заявив Арсеній Яценюк після розмови з Анґелою Меркель

— Ми живемо у світі нової реальності. І зовнішня політика Німеччини, Європейського Союзу повинна бути узгодженою з новою адміністрацією Сполучених Штатів. Я переконаний, що вільний світ стоятиме на цінностях демократії та свободи, які передбачають захист України, нашої територіальної цілісності й незалежності, — говорить лідер партії "Народний фронт" 42-річний Арсеній Яценюк під час зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель, 62 роки, у Берліні 14 листопада.

Персонально Анґела Меркель і німецький уряд стоять на форпосту захисту України — дипломатичного, політичного та фінансового. Німеччина підтримує санкції проти Росії, доки вона "не забереться з української території", каже Яценюк.

До Бундестагу внесена резолюція, що передбачає політичну й економічну допомогу Україні.

— Ми переконані, що партії провладної коаліції візьмуть активну участь у тому, щоби така резолюція була проголосована, — зазначає колишній прем'єр-міністр України. — Необхідна єдність ЄС. Росія незаконно анексувала Крим, відправила свої війська в Донецьк і Луганськ. Вона не забралася з України. Це означає, що санкції повинні діяти. І я сподіваюся, що їх подовжать у грудні.

— РФ вторглася в Україну, її військові вбивають українських солдатів і жителів. Москва порушила Статут ООН, пробує перекреслити кордони після Другої світової війни. Чи можемо ми мати діалог? Напевно, так, але на яких умовах? Є одна ключова: "Пане Путін, забирайтеся з моєї країни", — каже Арсеній Яценюк уже на дискусії у Фонді Конрада Аденауера. — Колишня українська влада мала ідею залишатися посередині — не вступати в Північноатлантичний союз і ЄС. І що в підсумку? Ми не маємо Криму, Донецька й Луганська. Ми прагматичні щодо модернізації нашої армії. Її потрібно вдосконалити до того рівня, який мають країни — члени Альянсу. Адже захищаємо ваші кордони. Ми — єдина країна в Європі, чиї війська борються з російською армією. І ми платимо дуже високу ціну.

Україна ухвалила все необхідне законодавство і виконала всі критерії для безвізового режиму. Тому переконаний, що український народ ­отримає його. Реформи юстиції, правосуддя, економіки, антикорупційні зусилля — ми робимо все, щоб підняти Україну до стандартів ЄС, — наголосив Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «"Ми захищаємо ваші кордони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути