четвер, 22 грудня 2011 08:26

Країна скочується до авторитарного режиму

 

За рівнем демократії Україна опустилася з 67-го на 79-те місце серед 167 держав. Торік нас зараховували у категорію "країни проблемної демократії". Зараз ми у "гібридному", перехідному до авторитарного режимі, де вибори не є справедливими, уряд тисне на опозиційні партії, поширена корупція, журналістів переслідують, а судова влада — залежна.

— В Україні є щось схоже на демократію суспільства, але немає демократії влади, — коментує креативний директор консалтингової агенції "Концепт ґруп" Олексій Краснопьоров, 23 роки. — Можемо критикувати президента, тисячу разів говорити про Межигір'я, безконечно звертатися до прокуратури та міліції. Реакція влади — нульова.

Замість культури вимоги у суспільстві є культура обурення. Протести не пов'язані з цінностями, а з соціальними інтересами різних груп — підприємців, шахтарів, чорнобильців, афганців. Вони разові — досягти свого й зупинитися. Влада відповідно й реагує — кидає подачки, щоб відкупитися, і далі ігнорує суспільство. Чиновник може не ходити на роботу й носити костюм, який не купиш і за річну зарплату службовця. Доки суспільство не почне доводити свої вимоги до влади, вона чудово почуватиметься.

Зараз ви читаєте новину «Країна скочується до авторитарного режиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути