вівторок, 24 вересня 2013 07:45

Кияни хочуть вибори тільки на словах

Автор: Підготувала Наталія Шестопал
 

— Бажання брати участь у виборах — це своєрідна акція протесту киян проти того, що відбувається в державі. І цьому посприяла сама влада, — коментує результати дослідження 36-річний Олександр Черненко, голова Комітету виборців України.

Показники високі, ми навіть не очікували таких, — продовжує Черненко. — Кияни хоч і політично обізнані та поінформовані, але не завжди активно йдуть на вибори. Але після того, як вибори у столиці скасували, люди обурилися.

Розуміють, хто насправді приймає політичні рішення. Тому на запитання "Кому вигідне перенесення виборів" є логічна відповідь — "Попову й Київраді". Також люди усвідомлюють: якби була вказівка президента — вибори відбулися б.

Бажання негайно провести вибори пов'язане з великою кількістю корупційних скандалів, дерибаном землі та руйнуванням історичних пам'яток у столиці, вважає політолог Сергій Таран, 43 роки:

— Кияни хочуть вибори тільки на словах. Їхні настрої не втілюються в акціях протестів. Тему підігрівають лише громадські активісти. Відтермінування виборів — це не тільки проблема бездіяльної влади, але й недостатньо ефективних дій опозиції.

Зараз ви читаєте новину «Кияни хочуть вибори тільки на словах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути