пʼятниця, 21 жовтня 2016 00:15

Грузинська делегація не підтримала Україну

"Під час голосування резолюції про російську агресію в Україні делегація Грузії не підтримала нашу країну. Не страшно, голосів вистачило. Але залишається на совісті делегатів держави, що сама пережила російську агресію", — пише у "Фейсбуку" політолог 39-річний Кирило Сазонов.

12 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила дві резолюції щодо України. В них війну на Донбасі названо "російською агресією" і є заклик до РФ вивести війська з регіону. Представники Грузії не голосували.

"Саакашвілі вибачився і назвав відмову від голосування ганебною. Але в делегації були не лише його політичні опоненти, а й однопартійці, — продовжує Сазонов. — Наприклад, Давид Бакрадзе теж відмовився підтримати резолюцію, що засуджує дії РФ. А це не просто представник партії Саакашвілі "Єдиний національний рух". За часів президентства Міхеіла Ніколозовича він був міністром закордонних справ. Також працював спікером парламенту, на останніх виборах очолив список ЄНР.

Чому Саакашвілі звинувачує владну партію Грузії в недружньому вчинку щодо України, а про свого соратника мовчить? А Бакрадзе не дає жодних пояснень — і тим самим ставить екс-президента в дурну й незручну ситуацію".

— Політичні перспективи Саакашвілі як самостійного політичного гравця в Україні стрімко тануть. Можливо, йому варто присвятити себе викладацькій діяльності, — каже політолог Андрій Золотарьов, 51 рік.

— Ще півроку тому майбутнє Саакашвілі видавалось оптимістичнішим. Але відсутність реальних результатів роботи в Одеській області й зупинка розбудови партії розчарувала його прихильників. А через конфлікт із центральною владою — з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим і президентською командою — Саакашвілі незабаром може втратити крісло губернатора.

Зараз ви читаєте новину «Грузинська делегація не підтримала Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути