вівторок, 12 липня 2016 07:00

Гонтарева може допомогти повернути 37 мільярдів гривень

Чи стануть гроші "сім'ї Януковича" таким же маревом, як і свого часу кошти Компартії чи вже міфічні скарби гетьмана Полуботка? Це залежить від політичної волі розслідувати відповідні справи. Зокрема, у банківському секторі.

Засоби масової інформації актуалізували історію з придбанням валютних облігацій, випущених Міністерством фінансів 2013 року. Тоді офшорні компанії, пов'язані із Сергієм Арбузовим, головою Національного банку часів Януковича, придбали державні облігації на 10,7 мільярда гривень. Ці гроші продовжують приносити прибуток наближеним до екс-президента особам або й самому Віктору Федоровичу. Пікантності цій справі додає факт, що в інтересах кіпрських фірм діяла компанія "Інвестиційний капітал України". Нею керувала нинішня очільниця НБУ Валерія Гонтарева. У зв'язку з цим хотілося б почути її позицію. Вона могла б допомогти детективам антикорупційних організацій у пошуку десятків мільярдів гривень. Адже на момент погашення облігацій наприкінці 2016 року загальна сума на банківських рахунках може сягнути 37 мільярдів гривень.

Антон ГЕРАЩЕНКО, народний депутат Верховної Ради від "Народного фронту"

Зараз ви читаєте новину «Гонтарева може допомогти повернути 37 мільярдів гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути