пʼятниця, 20 січня 2017 00:30

"Французька влада має відреагувати на слова Марін Ле Пен"

Автор: REUTERS
  2014 року Марін Ле Пен (на фото праворуч) отримала від чесько-російського банку дев’ять мільйонів євро на проведення перевиборної кампанії
2014 року Марін Ле Пен (на фото праворуч) отримала від чесько-російського банку дев’ять мільйонів євро на проведення перевиборної кампанії

"Заяви Марін Ле Пен про визнання Криму "російським" і зняття санкцій із РФ — це абсурдний вияв міжнародного задзеркалля, куди вперше з часу Другої світової війни може повернутися Європа", — пише у "Фейсбуку" колишній прем'єр-міністр України 42-річний Арсеній Яценюк.

На початку січня керівник партії "Національний фронт" Марін Ле Пен заявила, що не вірить у незаконність анексії українського Криму Росією.

"Кандидат на посаду президента Французької Республіки претендує на те, щоб дбати про велич своєї країни. І не усвідомлює, що робить оцінки, які порушують міжнародне право і становлять загрозу для самої Франції. Вони суперечать цивілізованим принципам світоустрою, — продовжує Яценюк. — У підходах, які підривають єдність і стійкість Європи, добре відчувається почерк Кремля".

2014 року Ле Пен отримала від Першого чесько-російського банку 9 млн євро кредиту на проведення передвиборної кампанії. Наприкінці 2016-го російське агентство зі страхування вкладів подало позов до суду через борг, права на який банк "передав третій особі". Нині Ле Пен не вистачає 6 млн євро для передвиборної кампанії. Шукає грошей, зізналася вона в ефірі французького телебачення:

— Я звернулася до низки європейських, американських, російських банків.

"Слова Марін Ле Пен є викликом для всієї Європи. Франція виступає посередником у мирному врегулюванні на Донбасі. В Україні очікують від французької влади реакції на неприйнятні заяви. А також підтвердження політики невизнання анексії Криму й відновлення територіальної цілісності України. Адекватна реакція стосовно заяв Марін Ле Пен необхідна від української влади. Немає різниці, хто виступає проти незалежності й територіальної цілісності нашої країни. На кожну таку спробу наша держава та суспільство дадуть негайну відповідь", — підсумував Арсеній Яценюк.

Зараз ви читаєте новину «"Французька влада має відреагувати на слова Марін Ле Пен"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути