четвер, 24 травня 2012 06:30

Дармовий інтернет замість сміттєвих урн

Помічник голови Київської міськдержадміністрації пообіцяв, що влада надаватиме безкоштовний доступ в інтернет, вай-фай, просто неба на Хрещатику та в інших місцях центру столиці. Виконавців і ціну цієї небаченої доброчинності поки що не називають. Тестовий запуск послуги планують наприкінці травня.

За інших умов, сучасну ініціативу київського намісника можна було тільки вітати. Адже швидкісний бездротовий доступ до всесвітньої мережі — невід'ємне право цивілізованої людини. Дехто навіть пропонує закріпити його в Україні законодавчо.

Однак дивно, чому саме безплатний вай-фай став пріоритетом для президентського намісника в столиці Олександра Попова. І, найголовніше, для переобтяженого мільярдними кредитами міського бюджету. Намісник не завершив, або й не почав, десятки набагато важливіших для Києва справ. Наприклад, третій рік не може організувати вай-фай-доступ у київському метрополітені, де інтернет щодня потрібний сотням тисяч пасажирів. Наголошую: йдеться про платний комерційний доступ, з якого бюджет отримував би значні податки. Можна згадати, що фінансована з того ж бюджету швидка допомога в Києві приїжджає через 30-40 хвилин, і з озлобленою бригадою медиків, — тоді інтернет-авантюра київської влади взагалі обурює.

Безкоштовним вай-фай на Хрещатику скористаються не так багато людей. Після того, як міська влада допустила на тротуари автомобілі, ця вулиця стала дуже незатишною. До того ж антитерористи на чолі з нинішнім градоначальником прибрали з найпопулярнішої променадної зони країни всі сміттєві урни. У смороді навіть інтернет задурно не надто гріє.

Пріоритети колишнього офіцера КДБ і СБУ Попова зрозуміліші, якщо згадати, що це "покращення" — передвиборне. Опитування свідчать, що за висуванця Партії регіонів не голосуватиме середнє і молодше покоління киян. Не лише через антинародний курс центральної влади. А й через такі "дрібниці", як невдалий запуск міської електрички, внаслідок якого скасували десяток "дачних" електропоїздів. Тож "регіонали" відчайдушно кинулися здобувати прихильність студентів — саме тої частини виборців, для якої безкоштовний вай-фай поки що важливіший за медицину й транспорт. Деякі навіть кажуть, що халявний державний інтернет у центрі столиці дозволить спецслужбам контролювати спілкування молоді в соціальних мережах. Саме завдяки цим мережам нині виникають повстання та революції.

Зараз ви читаєте новину «Дармовий інтернет замість сміттєвих урн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути