вівторок, 26 липня 2011 05:45

"Можновладці придумують програми, щоб розкрасти бюджетні кошти"

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

Центр державного земельного кадастру в найближчі чотири роки отримає 50 млн пластикових кілків, якими позначатимуть кордони земельних ділянок. За них фірмі "Інвестеко" з держбюджету заплатять 4,9 млрд грн. Засновниками підприємства півроку тому стали чотири офшорні компанії, зареєстровані на Кіпрі. Про це пише сайт "Наші гроші".

— У нашій країні хоч стій, хоч падай, хоч ходи рачки — ніхто не здивується, — каже народний депутат-"нунсівець" Геннадій Москаль, 60 років. — Я проїхав майже всю Європу. Ніде не бачив ніяких кілочків між земельними ділянками. Є тільки знаки між населеними пунктами чи місцевостями. Кілки в землю — це суто український винахід. Після прийняття закону про земельний кадастр будь-який власник може побачити межі своїх ділянок в інтернеті. Навіщо якісь кілочки?

Люди в селі й так знають, де чия межа. Мої земляки на Буковині досі пам'ятають, хто скільки землі мав за Австро-Угорщини та Румунії до колективізації. У мене є документи на землю, яка належала моєму дідові.

Кожен власник має позначити свою землю за власний кошт. Чому це повинна робити держава? Це не її функції. Так можна дійти до абсурду — вимагати, щоб держава виготовляла кожній фірмі вивіску. І це не одна така програма. Ось хочуть замінити паспорти громадян на пластикові карточки. Хіба це потрібно простому українцеві, щоб купити квиток від Яблунівки до Жмеринки? Кажуть, що це необхідно для вступу в Євросоюз. Та ви поборіть корупцію, торгівлю людьми, наркоманію, посильте прикордонний і митний контроль спочатку. А можновладці придумують цинічні програми, щоб розкрасти бюджетні кошти.

 

98

Стільки гривень коштуватиме межовий знак (кілок), яким позначатимуть земельні ділянки. Він має довжину 713 мм, складається з металевої пластини діаметром 50 мм і полімерних — закладного дюбеля, фіксувального стержня червоного кольору і стовпчика. Кожна складова знака має індивідуальний номер і штрих-код.

 

Зараз ви читаєте новину «"Можновладці придумують програми, щоб розкрасти бюджетні кошти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути