пʼятниця, 24 червня 2016 05:45

Центрвиборчком треба відправити у відставку й обрати новий

— Фракція "Народний фронт" зацікавлена в якнайшвидшому призначенні Верховною Радою членів Центральної виборчої комісії. Готова до ухвалення відповідних рішень у парламенті, — каже голова фракції 40-річний Максим Бурбак 21 червня.

— У листопаді торік протокольним рішенням подали президентові пропозиції щодо нових членів ЦВК. Це — Андрій Магера, Леонтій Шипілов та Ганна Онищенко. Відтоді "Народний фронт" не змінював своєї позиції, — продовжує Бурбак. — Офіційно вносити до Верховної Ради кандидатури членів ЦВК — це право президента. Він пропонує тих, кого вважає за потрібне. І фракції мають визначатися щодо цих людей. Якщо глава держави готовий переглянути список кандидатів, яких уніс до парламенту — це слід ­зробити до кінця тижня. Так, щоб наша й інші фракції визначилися щодо голосування на початку пленарного тижня. Аби не виявилося, що нинішній склад ЦВК відправили у відставку, а за наступників голосів не знайшлося.

Два роки тому сплив термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК. Вони продовжують виконувати свої обов'язки на підставі змін до закону про Центральну виборчу комісію. Їх прийняли, щоб 2014 року провести вибори глави держави. 7 червня на сайті Верховної Ради зареєстрували президентський проект постанови про призначення нових членів ЦВК. Проте досі не прийняли його.

Зараз ви читаєте новину «Центрвиборчком треба відправити у відставку й обрати новий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути