середа, 28 серпня 2013 07:15

Чого вам не вистачає поза Україною?

Віторіо Соротюк, 68 років, Куритиба, Бразилія:

— У нас є декілька ансамблів, які виконують українські пісні. Бракує бандур. Але бачу, що в Україні це також проблема. У музичних магазинах лише гітари. Якщо знайду бандуру, обов'язково замовлю партію до Бразилії. А ще у нас немає хореографів з українських народних танців. Охочих учитися багато — і гопака, і козачка, а навчати немає кому.

Ярослав Копельчук, 28 років, Москва, Росія:

— Ніде купити української сучасної літератури. Хочемо читати новинки від Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Юрія Іздрика. Чекаємо, коли з'являться в інтернеті. У єдиній бібліотеці української літератури лише "Кобзарі" та твори радянських письменників. Не оновлювали багато років.

Лариса Пономаренко, 43 роки, Мадрид, Іспанія:

— Лише в Мадриді у суботніх українських школах навчаються 270 учнів. На кілька дітей один підручник, що перейшов у спадок від старшокласників. По деяких книжках в Україні не вчаться.

Ті, що маємо, купують батьки. Перед навчальним роком замовляємо нові комплекти з України. Інколи допомагають меценати.

Тереза Знаковська, 67 років, Енкарнасьйон, Парагвай:

— У нас не ростуть буряки, тому рідні ніколи не їли борщу. Завезу додому бурячків, капусти, квасолі — зварю українського борщу за бабиним рецептом. Перший раз будуть пробувати. Також візьму вишиванки, солодощі та сувеніри.

Іван Івантюра, 50 років, Онтаріо, Канада:

— У нас немає вишиванок із красивими узорами. У канадських магазинах усі стандартні. Коли збираємося громадою на свята — всі однаково вбрані. У Львові на Вернісажі купив чорну чоловічу вишиванку із бойківським узором за 200 доларів. А жінці за стільки ж узяв лляну сорочку з вишитими червоними маками.

Зараз ви читаєте новину «Чого вам не вистачає поза Україною?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути