четвер, 25 жовтня 2012 05:45

Банкову рятують помилки опозиції

Парламентська виборча кампанія відрізняється дивовижною змістовною порожнечею. І владі, і опозиції нічого запропонувати виборцям. У результаті — політична боротьба йде переважно в технологічній площині. І це небезпечно, особливо для влади.

По-перше, Партія регіонів говорить про покращення, коли промислове виробництво скорочується, зростання ВВП стрімко наближається до нуля, реальні доходи громадян та експорт падають. Усі макроекономічні показники говорять про значне погіршення ситуації вже зараз і достатньо похмурі перспективи на завтра. У той час, коли це відчуває на собі кожен слюсар, "регіонали" з посмішкою на обличчі говорять, що Україна йде від стабільності до добробуту. Це все одно, що чорне називати білим. Тут технології маніпулювання свідомістю безсилі, а пряма реклама має зворотню результативність. Бо ніхто не може створити ілюзорне велике покращення без реального маленького.

Влада сама загнала себе в стратегічну пастку. Вони не можуть все звалити на погіршення зовнішніх умов, бо прийшли до влади як антикризова коаліція. Антикризові менеджери не можуть нарікати на кризу!

По-друге, влада намагається підняти свій електорат за рахунок протистояння ворогові. Але списувати всі проблеми на "папєрєдніків" уже не можна. У країні вже давно нема місця для ворогів Партії регіонів. Вороги сидять. Частина прихильників влади ще повірить у те, що вони звідти можуть заважати покращенню. Але — тільки невелика частина особливо вірних виборців.

По-третє, "Регіони" не можуть знайти і зовнішнього ворога, бо є серйозні економічні залежності як від Росії, так і від Міжнародного валютного фонду.

Те, що обіцяє і робить влада, катастрофічно далеке від потреб країни. Поки що її рятують помилки опозиції. Однак Партія регіонів стрімко вичерпує свій електоральний ресурс. Це значить, її основні спонсори почнуть вкладати кошти в молодші й перспективніші проекти — як це вже не раз бувало в Україні. Тому є всі передумови, що ці вибори стануть останніми, коли Партія регіонів матиме велику підтримку на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Банкову рятують помилки опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути