пʼятниця, 30 вересня 2016 00:20

"Антикорупціонери" відмазують Лещенка від кримінальної відповідальності

Після скандалів з "антикорупційними" квартирами Сергія Лещенка і Світлани Заліщук (на початку вересня нардеп придбав житло в центрі Києва за 7,5 млн грн. Його колега зробила те ж у серпні 2014-го за 13 млн грн. — ГПУ) наші реєстрові антикорупціонери раптом згадали, що є суб'єктами законодавчої ініціативи і вирішили нещадно побороти корупцію.

Для цього вони придумали законопроект (зареєстрований у Верховній Раді 23 вересня законопроект №5178 вносить зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо внесення даних в електронні декларації чиновників. — ГПУ) і підписали під нього всіх побратимів і кремлівських балалайочників.

Що пропонують ці люди?

По-перше, ввести інститут "шведської сім'ї". Якщо ви 31 грудня сходили з друзями в баню, а потім заночували в якоїсь пані чи пана, то маєте повне право включити її чи його в члени своєї сім'ї. Якщо ж вам не пощастило і ви ночували там 30 грудня, тоді вам треба жити з пані чи паном 183 дні, щоб гарантовано долучити до членів своєї сім'ї.

За таких умов, включивши в свою декларацію трьох "цивільних" чоловіків, Заліщук точно зможе пояснити, звідки в неї квартира.

Я навіть порадив би їй записати як "громадянського чоловіка імені 31 грудня" Костянтина Григоришина (російський олігарх, який в Україні фактично контролює державну компанію "Укренерго". — ГПУ). Адже його декларація точно дозволить пояснити походження квартири.

Більше того, оскільки такі "цивільні шлюби" ніким не обліковуються, то Григоришин може бути громадянським чоловіком навіть пана Лещенка, а може, й пана Дмитра Добродомова (нардеп, лідер партії "Народний контроль". -ГПУ).

По-друге, пропонують виключити позичені кошти з відомостей, що зазначаються в декларації, аби відмазати пана Лещенка від кримінальної відповідальності (нардеп стверджує, що придбав квартиру за свої заощадження. Половину суми позичив у власниці інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, ще частину — у своєї дівчини. — ГПУ).

По-третє, пропонують вносити в декларацію лише загальні суми заощаджень у розрізі валют, а не інформацію по кожній сумі. Правильно, навіщо плебеям знати, що робить пан Лещенко в "Сбербанку" (згідно з договором купівлі-продажу квартири, кошти Лещенко зберігав у "Сбербанку Росії". — ГПУ)?

Ось так пани антикорупціонери не покладаючи рук і переживаючи за країну, трудяться для нас із вами, а ми не цінуємо їхніх зусиль. Тепер жоден корупціонер не уникне покарання!

Зараз ви читаєте новину «"Антикорупціонери" відмазують Лещенка від кримінальної відповідальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути