вівторок, 29 січня 2013 00:45

Американець ділить українок на три типи

Автор: фото надане Наталією Бочкар
  Наталія Бочкар: ”У нашому суспільстві головна роль жінки — берегиня роду. Тому дівчатам вбивають у голову, що найважливіша мета їх життя — знайти чоловіка”
Наталія Бочкар: ”У нашому суспільстві головна роль жінки — берегиня роду. Тому дівчатам вбивають у голову, що найважливіша мета їх життя — знайти чоловіка”

Американський секс-турист 33-річний Руш Ві видав книжку "Як переспати з Україною". Він ділить українок на три типи і визначає один, з яким варто мати справу, аби отримати секс - українки після 25 років. Вони, на думку американця, стають невпевненими в собі і готовими вийти заміж за будь-кого. Причина – постійні промивання мізків родичів дівчини про необхідність заміжжя.

- Україна популярна серед секс-туристів. Проте, допоки є Таїланд, провідної позиції у цьому плані наша держава не має, - коментує експерт Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда Україна" Наталя Бочкор, 27 років.

Чому секс-туристи до нас їдуть?

- Є дві причини. Перша — економічна. Секс-туризму сприяє соціальне неблагополуччя населення - бідність, алкоголізм, наркоманія. Це збільшує пропозицію секс-послуг для іноземців. Через це у світі за Україною закріпився імідж країни з доступними жінками і дешевими сексуальними послугами. Секс-туристів також приваблюють відносно дешеві ціни на авіа-переліти та безвізовий режим. Україна географічно зручно розташована. Друга причина— суб'єктивно-соціальна. Українки мало приділяють часу для внутрішнього розвитку, більше турбуються про зовнішність. Менше заробляють, важче просуваються кар'єрними сходинками, адже в Україні складна ситуація реальної рівності можливостей для жінок і чоловіків, зокрема, у трудовій сфері. У нашому суспільстві головна роль жінки - берегиня роду, тому дівчатам, особливо у провінції, вбивають в голову, що найважливіша мета їх життя - знайти чоловіка, а не самореалізуватися. Це теж сприяє розвитку секс-туризму, а не зовнішні дані українок.

Хто та в які міста приїздить за сексуальними втіхами?

- Секс-туристів поділяють на дві групи. Перша - ситуативні. Вони не їдуть із метою секс-туризму. Приїздять в Україну у справах і паралельно на місці дізнаються про такі послуги і вирішують ними скористатися. Друга — ті, хто їде тільки цілеспрямовано задля сексу. Часто у рамках організованих секс-турів. Переважно їдуть у Київ та Одесу. Найчастіше це чоловіки середнього віку із середнім достатком. За європейськими мірками — нічого особливого, але в Україні їх сприймають, як заможних.

Як вони шукають послуги?

- По-перше, на інтернет-форумах. Як показало дослідження, яке "Ла Страда-Україна" проводила напередодні Євро-2012, таких у мережі є чимало. Там багато інформації про сексуальні послуги в Україні. Туристи діляться між собою сайтами, контактами закладів чи клубів. По-друге, в Україні діє прихована реклама сексуальних послуг. Навіть у аеропортах можна знайти стійку з буклетами, які рясніють оголошеннями про "ескорт" та "масаж". Виходить іноземець з літака і відразу бачить комплексну пропозицію, хоча там не написано жодної прямої вказівки на послуги працівниць секс-бізнесу, хоча, здебільшого, по факту рекламуються саме вони. По-третє, є туристичні агенції, які організовують для іноземців секс-тури. Про них легко дізнатися в інтернеті.

Громадяни яких країн їдуть до нас за дешевим сексом?

- Здебільшого громадяни країн Євросоюзу, Туреччини, США, Канади. Трапляються серед зацікавлених і жителі арабських країн. Кого найбільше - важко сказати, бо не можливо визначити.

Як щодо статистики?

- В Україні немає уніфікованої офіційної статистики про характеру випадки секс-туризму, яка б відображала реальний масштаб цього явища. Проблема є прихованою, дуже багато постраждалих нікуди не звертаються і, відповідно, проходять "повз" статистику. Крім того, правоохоронці не фіксують про інформацію громадянство злочинця, який вчинив злочин сексуального характеру .

У цьому задіяні й діти?

- Так. Переважно секс-туристи шукають дітей, які менш соціально захищені і мало спілкуються з дорослими - діти вулиці, з неблагополучних сімей. Втім, не рідко такі пригоди втрапляють і діти з цілком забезпечених родин, проте дітей вабить привите кінематографом "красиве життя. На всіх них теж впливає імідж іноземців, заможних людей, які можуть купити дорогі речі чи пригостити вечерею у хорошому ресторані. Є агенції, які пропонують іноземцям послуги дітей. Проте, звісно, роблять це не відкрито. За таку діяльність в Україні передбачена кримінальна відповідальність. Як правило, у агентствах секс-туризмі "задіяні" дівчатка віком від 14 років, хлопці - 16-17-ти. З 2009-го до минулого року частка хлопців у секс-індустрії збільшилася у 4 рази. Трапляється, що жертвами сексуальних злочинців стають і молодші діти. Клієнти, які купують такі послуги, згідно з чинним українським законодавством не караються – передбачена відповідальність для людей, які втягують дітей у секс-бізнес, та власне дітей. При цьому, у міжнародному законодавстві такі діти навпаки захищені – адже вони є жертвами злочину, а не винуватцями, а клієнти - навпаки несуть кримінальну відповідальність. Крім того, не можна забувати, що дітей потрібно захищати не лише від туристів. Послугами користуються й українці.

Зараз ви читаєте новину «Американець ділить українок на три типи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути