вівторок, 14 червня 2016 07:55

48 відсотків росіян вважають Україну ворогом

 

Україну вважають ворожою державою 48% росіян. Це найвищий показник в історії спостережень. Такі результати оприлюдненого 2 червня опитування "Левада-центру" з ­Москви.

Україна посіла друге місце в рейтингу ворогів росіян. Найбільшою загрозою для існування жителі РФ ­вважають США. На третьому місці — ­Туреччина. Її до ворогів зараховують 29% ­росіян проти 1% торік.

— Державна пропаганда встановила повний контроль над громадською думкою в РФ, — каже соціолог Ірина Бекешкіна, 64 роки. — Ще 2013-го близько 70 відсот­ків росіян називали Україну дружньою країною. І в найкоротші терміни, як за помахом руки, вона стала найлютішим ворогом — після ще більш ненависної Америки. Пропагандистська машина перевернула все з ніг на голову. Кремль дедалі більше потребує виправдання своєї загарбницької політики для внутрішньої аудиторії. Телепропаганда сформувала альтернативну реальність в умах росіян. У цьому намальованому світі Україна — підконтрольна кривавим США фашистська диктатура. Бездоганну Росію зусібіч оточують вороги. Їхніми підступами пояснюють усе — і падіння рівня життя росіян, і різке погіршення в економіці. Створення образу зовнішнього ворога об'єднує російське суспільство навколо влади Путіна й відволікає від реальних проблем у країні.

Зараз ви читаєте новину «48 відсотків росіян вважають Україну ворогом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути