вівторок, 21 жовтня 2014 12:38

В Росії представили гімн Новоросії з ляпами в тексті

В Росії представили гімн Новоросії з ляпами в тексті
У травні сепаратисти підбирали символіку ще партії "Новоросія"

Днями російська попсовичка 90-х із характерним прізвищем Циганова порадувала нас новим гімном (читайте це слово як хочете) "Новоросії". Презентація пройшла в Москві. Ну, правильно, а де ж іще? Ви ж не думали, що столицею "Новоросії" є якійсь Донецьк, чи, не дай боже, Луганськ.

Хтось пише, що кілька нот цього гімна (довільний наголос вітається) автори вкрали з українського славня. Але, як на мене, це ще ок. Кілька нот для росіян - то реально дрібниця, бо зазвичай вони цілими мелодіями пісні крадуть.

Але особисто мені сподобались оці слова приспіву: "Стань пред Богом Родина триедина!"

Чому "трієдіна" - я не знаю. Адже на сьогодні "Новоросія" складається зі шматочків лише ДВОХ українських областей, а не трьох. Хто третій? Може ота, нещодавно проголошена на тих самих теренах "КНР" ("Казацкая народная...")?

Ще прикольно інше: "Стань пред Богом..."

Російський ідіоматичний вислів "предстать перед богом", згідно зі словниками, означає таке: "отправиться к праотцам, скончаться, кончиться, опочить, смежить очи, умереть, отойти от мира сего, почить вечным сном, покинуть земную сень, отойти в лоно авраама, отойти в лучший мир, уйти в елисейские поля, переселиться в иной мир, окончить земное существование, отправиться в елисейские поля, отойти в лоно авраамово, переселиться в лучший мир, окончить земное поприще, покинуть земные пределы, отойти в вечность, в бозе почить, отойти в иной мир".

Цілком адекватне побажання для "Новоросії", чи не так?

Зараз ви читаєте новину «В Росії представили гімн Новоросії з ляпами в тексті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути