Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2016 18:16

Лабрадор щодня рятує життя дівчинці з цукровим діабетом
5

Автор: Facebook
 

Коли Седі Брукс виповнився рік, їй діагностували цукровий діабет. Стежити за рівнем інсуліну в крові потрібно було постійно. На допомогу прийшов лабрадор Хіроу.

Про це пише mirror

Седі була пізньою дитиною в родині, яка уже виховувала чотирьох дітей. П'ята вагітність її матері проходила нормально, але через п'ять днів після народження дівчинці поставили діагноз - синдром Дауна. У 13 місяців у неї виявили ще одну хворобу: цукровий діабет 1 типу.

Автор: Facebook
 

"Я була дуже налякана тим, що вона може померти, якщо ми не відстежимо вчасно критичний рівень цукру в її крові і не зробимо ін'єкцію інсуліну. Не спала ночами, ми обидві були виснажені від занепокоєння", - розповіла Мішель, мама дівчинки.

Восьмитижневий жовтий лабрадор Хіроу одразу знайшов підхід до маленької Седі. Півроку із цуценям займалися тренери - навчали його визначати рівень цукру в крові Седі. Коли він високий - із рота хворого пахне, немов гнилими фруктами. Коли низький - з'являється запах, схожий на металевий.

Автор: Facebook
 

По всьому будинку були розкидані тампони з нормальними і ненормальними для діабетика запахами. Коли Хіроу приносив ненормальні, йому давали нагороду.

"Він приходить до мене або Грега (тато дівчинки) і починає тикатися носом до наших вух. Так ми розуміємо, що у нього є новини, і простягаємо до нього руки. Якщо Хіроу доторкається до лівої руки - рівень цукру знизився, до правої - навпаки, виріс. І тоді ми або ставимо Седі укол інсуліну, або даємо що-небудь солодке", - пояснила Мішель.

Автор: Facebook
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прийомний хлопчик і його пес стали зірками Instagram

Так відбувається по п'ять разів на день, іноді і частіше. Коли Седі одного разу поклали в лікарню, Хіроу не знаходив собі місця. Пес заспокоївся тільки тоді, коли його взяли з собою, щоб він теж відвідав свою маленьку господиню.

"Хіроу змінив наше життя. Він настільки чутливий до Седі, що ми можемо повністю довіряти йому", - говорить Мішель.

Автор: Facebook
 

Фотограф показав справжню дружбу малюків і величезних собак

Зараз ви читаєте новину «Лабрадор щодня рятує життя дівчинці з цукровим діабетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути