вівторок, 17 січня 2017 19:54

Як виховати у дитині особистість на прикладі досвіду француженок

Автор: http://www.1zoom.net/
 

Фахівці із виховання стверджують, що французькі діти більш стримані, ввічливі і виховані. А Памела Друкерман, американська письменниця і автор бестселера "Французькі діти не плюються їжею" вважає, що французькі діти значно вихованіші за своїх американських однолітків.

3 головні секрети французького виховання назвав сайт moirebenok.

1. Вони роблять паузу, перш ніж заспокоювати дитину, яка плаче

Французькі мами особливо не поспішають заспокоювати своїх дітей одразу після того, як їхній малюк починає плакати. Замість того, щоб негайно кинутися до нього, вони чекають близько п'яти хвилин - це час дозволяє заспокоїтися, як мамам, так і дітям. Так француженки із самих пелюшок вчать дітей бути незалежними.

2. Для них немає поняття "дитяча їжа"

Француженки годують дітей лише тими продуктами, які їдять самі: це дозволяє їм виховувати неперебірливих у їжі дітей. Їх малюки вкрай рідко відмовляються від будь-яких продуктів, включаючи овочі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книг, які допоможуть підліткам повірити в себе

3. Вони розмовляють з дітьми, як із дорослими

Вони не перекручують свій голос перед дітьми і не "сюсюкаються" з ними. Навіть якщо малюк ще занадто малий, аби зрозуміти мова, французи вважають, що розмовляти з немовлятами варто у нормальному спокійному тоні. Так, на їхню думку, вони демонструють повагу до дитини і вчать її "зрілості змолоду".

Якщо уперта дитина відмовляється робити щось, особливо в період кризи трьох років, вам обов'язково варто розробити план наслідків за її дії. Малюк має знати, що якщо він не слухається, то буде позбавлений іграшки на цілий день або йому загрожує тайм-аут на ігровому майданчику.
Зараз ви читаєте новину «Як виховати у дитині особистість на прикладі досвіду француженок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути