середа, 18 січня 2017 11:54

Як розповісти дітям про свято Водохреща

Автор: http://www.nexplorer.ru/
 

Свято Водохреща або Хрещення Господнього святкується 19 січня. Ця дата являється незмінною з року в рік. Дізнавшись історію свята, малюкові буде цікаво взяти участь у церковному обряді Водохреща.

Як правильно розповісти про цей день своїм дітям, пише mamaclub.

Що варто знати дітям про свято Хрещення Господнього

Для того, аби розповісти дитині про християнські свята, звичаї і обряди найкраще використовувати дитячу літературу на цю тематику. Там є багато картинок, які діти люблять роздивлятись. У малюків виникатимуть питання: "А чому Ісус хрестився?", "Чому у воді?", "Чому його хрестив саме Іоанн і хто він такий?" та інші. Будьте готові до таких запитань. Якщо ви недостатньо володієте інформацією, шукайте відповіді разом у книжках. Це перетворить пошук на цікаву гру.

Окрім історії про свято, варто також провести паралельну лінію між хрещенням Ісуса і сучасним обрядом хрещення. Так ви розкажете малюкові про його хрестини і поясните важливість цієї події у духовному житті кожної людини.

Автор: www.pinterest.com/
 

Як зацікавити малюка святом Водохреща

Згідно Біблії 19 січня був похрещений Ісус Христос, коли досяг 30-ти річного віку. Так почалося його відкрите служіння народу. Найкраще цей момент представлений на картині "Явлення Христа народу" художника Олександра Іванова. Тут варто відшукати картину із біблійським сюжетом.

Але процес хрестин у ті роки мав трохи не такий вигляд як зараз. Тому про це теж варто сказати. У перекладі з грецької слово "хрещення" означає "занурення у воду". Вода вважалася символом очищення. Саме вона використовувалась на усіх ритуальних обрядах стародавніх часів.

Попередником Христа в служінні людям був Іоанн Хреститель. Він проповідував людям ідею відмовитись від гріховного життя, очиститись. Так він ніби прокладав шлях для подальших дій Ісуса, як Спасителя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віталій Скоцик: "У дитинстві ялинку наряджали цукерками, до Водохреща залишалися лише обгортки"

Іоанн у своїх діях постійно використовував воду. Він хрестив (занурював) у річку Йордан (місто Віфавара) людей, які сповідувались перед ним. Своїм зануренням кожна людина, яка покаялась у гріхах, підтверджувала своє бажання почати нове, безгріховне життя. Згідно Біблії, саме в цей день в натовпі і з'явився Ісус, сказавши, що теж бажає охреститись, незважаючи на те, що і так не мав жодного гріха. Тоді і була сказана Іоанном фраза, про те, що Ісус бере на себе гріхи всіх людей.

Торік на Вінниччині у крижану воду занурювались першокласники.
Зараз ви читаєте новину «Як розповісти дітям про свято Водохреща». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути