пʼятниця, 10 лютого 2017 12:54

Хлопчик вигадав цікавий спосіб, аби віддати свої іграшки нужденним
8

Автор: MELISSA ANN WORK
 

6-річний Блейк Ворк зі штату Флорида, США, створив біля свого будинку спеціальний "стенд лимонаду", щоб віддати безкоштовні іграшки нужденним сім'ям.

Раз вночі він прийшов у спальню до мами, щоб поговорити. Наступного ранку Блейку належало прибрати іграшки, розкидані в кімнаті, і хлопчик турбувався, що їх дуже багато. Коли мама пояснила, що у багатьох дітей зовсім немає іграшок, ця думка вразила Блейка.

Автор: MELISSA ANN WORK
 

Уранці малюк заявив, що хоче встановити спеціальний "стенд лимонаду" (назву Блейк придумав сам), з якого він буде роздавати свої іграшки тим, у кого їх немає.

"Він найдобріша людина з усіх, кого я коли-небудь знала. Завжди перший зривається, аби щось віддати, і останній - щоб взяти. Він радіє, коли радіють інші, тому думка про дітей, у яких немає іграшок, змусила його сумувати", - розповіла Мелісса Ворк, мама хлопчика.

16 січня Блейк сів за стіл перед їхнім будинком із плакатом: "У нас є безкоштовні іграшки". Поруч були улюблений робот, меч із "Зоряних воєн", м'яч для гри в регбі та інші речі з дитячої. Але люди не поспішали шикуватися в чергу.

Автор: MELISSA ANN WORK
 

"Минуло дві години, ніхто не підійшов. Тоді я розмістила оголошення на кількох місцевих сайтах. І нарешті до Блейка звернувся чоловік", - згадує Мелісса.

Автор: MELISSA ANN WORK
 

Це був будівельний підрядник, який працював у будинку на сусідній вулиці. Він розповів, що в іншому місті у нього є онук, якому б сподобався робот Блейка. Але брати його безкоштовно чоловік навідріз відмовився і змусив прийняти від нього хоча би $ 5. Мелісса з Блейком віддали ці гроші на благодійність.

Наступними відвідувачами стали батьки з двома дітьми. Вони теж принесли іграшки для тих, хто має потребу в них, а Блейк натомість подарував їм свій м'яч.

Автор: MELISSA ANN WORK
 

"Потім до нас підійшла сім'я з півторарічним малюком. Вони запитали, чи немає у нас книг для нього. Блейк з радістю побіг додому і приніс свої улюблений книги", - каже Мелісса.

Автор: MELISSA ANN WORK
 

Хлопчик провів на вулиці шість годин. Частину іграшок забрали люди, а решту Блейк передав у свій дитячий садок. Вихователь пообіцяла йому, що їх будуть дарувати дітям за хорошу поведінку.

Автор: MELISSA ANN WORK
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як дівчинка і її пес врятували козу з дитинчам: зворушливі фото

"Якщо міг, він би віддав у той день свій одяг, сестричку, наш будинок і машину. Сподіваюся, що його доброта виявиться заразною: інші люди візьмуть з нього приклад", - додала мати Блейка.

Автор: MELISSA ANN WORK
 

Протягом кількох місяців шестикласник Чіро Ортіс щонеділі проводить на одній з кінцевих станцій метро Нью-Йорка. Він надає психологічну підтримку дорослим. Хлопчик розповів, що сам дуже чутлива людина і пережив багато глузувань і знущань від однокласників. Тому добре знає, наскільки важлива дружня участь.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик вигадав цікавий спосіб, аби віддати свої іграшки нужденним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути