Ексклюзиви
середа, 25 січня 2017 13:43

$200 коштують картини 2-річної художниці
5

Фото: надане Тетяною Охрименко

У Дніпрі в Музеї українського живопису показують 28 картин Ніки Стрілецької. За місяць їй виповниться 2 роки. Дівчинка потрапила до Національного реєстру рекордів як наймолодша авторка персональної виставки.

"Всі маленькі діти бавляться іграшками. Ніка ними майже зовсім не грається. Для неї найкраща розвага — фарби і полотно", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua мама дівчинки, художниця Тетяна Охрименко.

"Одразу після народження Ніка спостерігала, як я малюю картини. Коли їй виповнилося 9 місяців, підповзла до мене і взяла до рук пензлик. На палітрі змішала фарби і почала малювати. Створила абстрактну картину. На ній переважають сині та фіолетові кольори. Місяцями є яскраво-жовті вкраплення, що нагадують зірки", - додала вона.

Ніка малює щодня. За роботою може сидіти по кілька годин.

"Малювання - улюблена справа доньки. Сама дивуюся, бо займається цим фанатично. Тільки прокидається, спершу йде до своєї шафи. Просить відкрити, дати їй фарби і полотно. Показує це рухами, бо ще не говорить", - поділилася Тетяна.

Вперше картини Ніки Стрілецької показали восени минулого року в столичному музеї ім. Старицького. Виставка відбулася за сприяння президентського фонду "Україна".

"Тоді фонд Леоніда Кучми організовував виставку "Я малюю літаки". У ній брали участь дітки з моєї студії. До робіт підклали і кілька малюнків Ніки. Роботи доньки спричинили фурор. Нам одразу запропонували зробити персональну виставку", - розповіла майстриня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 талановитих дітей, які прославили Україну 2016-го

"Виставка у Дніпрі - друга для доньки. Деякі картини виставили на продаж. Коштують вони від 100 до 200 доларів", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «$200 коштують картини 2-річної художниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути