понеділок, 29 серпня 2011 06:00

За розтин у суботу взяли гроші

— Недавно поховала сина. У суботу звернулася по довідку про смерть у Смілянський відділ судово-медичної експертизи. Там сказали заплатить 1000 гривень, бо в лікарів вихідний день. Мовляв, якщо хочете безкоштовно, то хай тіло лежить аж до понеділка, — розказує Лідія Войцехівська з міста Кам'янка.

— Наш відділ лише у вівторок і четвер не робить розтин трупів, бо лікарі в ці дні працюють із живими людьми, — пояснює 45-річний Микола Усов, завідувач Смілянського відділу судово-медичної експертизи. — Решту днів, крім неділі, дослідження проводять безкоштовно. Але є й  понаднормова робота, котра оплачується. Тобто лікар не справляється протягом робочого дня, а рідні не хочуть чекати наступного, то вони мають заплатити за позаурочну роботу. Така ж ситуація і у вихідні. Ми маємо ліцензію на надання платних послуг.

Мінімальні дослідження коштують 1012 гривень. Якщо є переломи кісток, травми або інші підозри на насильницьку смерть, то такі дослідження можуть обійтися в 3–4 тисячі гривень.

Зараз ви читаєте новину «За розтин у суботу взяли гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути